Η Microsoft ζητά από τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν κβαντικές εφαρμογές για έναν υπολογιστή που δεν υπάρχει

Η Microsoft ζητά από τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν κβαντικές εφαρμογές για έναν υπολογιστή που δεν υπάρχει

Η Microsoft ζητά από τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν κβαντικές εφαρμογές για έναν υπολογιστή που δεν υπάρχει.

Η Microsoft έχει ξεκινήσει την πλατφόρμα Quantum Development Kit – παρόλο που δεν υπάρχει καν ένας κβαντικός υπολογιστής.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για όσους θέλουν να ξεκινήσουν να γράφουν κβαντικές εφαρμογές για έναν υπερ-υπολογιστή, ακόμη και αν δεν είναι ειδικοί της κβαντικής φυσικής.

Η ζωντανή προεπισκόπηση του API περιλαμβάνει τη γλώσσα προγραμματισμού Q#, έναν προσομοιωτή κβαντικής πληροφορικής και άλλους χρήσιμους πόρους, όπως η τεκμηρίωση, οι βιβλιοθήκες κτλ.

Όλοι αυτοί οι πόροι δίνουν στους αρχάριους προγραμματιστές τα εργαλεία που χρειάζονται για να αρχίσουν να δημιουργούν εφαρμογές κβαντικής πληροφορικής και ούτως ώστε αυτές να μεταβιβαστούν κάποια στιγμή στον κβαντικό υπολογιστή που αναπτύσσει σήμερα η Microsoft.

Βέβαια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως αυτό το μεγαλειώδες εγχείρημα αναμφισβήτητα φαντάζει λιγάκι περίεργο, αφού ζητά από τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν εφαρμογές ή προγράμματα για κάτι που θα γίνει στο μέλλον, δηλαδή προχειρότητα και ή ανοργανωσιά στο μεγαλείο της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας