Η κακή ασφάλεια των USB εκθέτει τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο, λέει η έρευνα

Η κακή ασφάλεια των USB εκθέτει τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο, λέει η έρευνα

Η κακή ασφάλεια των USB εκθέτει τις επιχειρήσεις σε κίνδυνο, λέει η έρευνα.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολιτικές ασφαλείας που διέπουν την κατασκευή των συσκευών USB είναι συχνά ξεπερασμένες και ανεπαρκείς, και συχνά οι επιχειρήσεις δεν γνωρίζουν πως η χρήση τους τους εκθέτει σε τεράστιους κίνδυνους.

Η μελέτη της Apricorn αποκαλύπτει ότι ενώ 9 στους 10 υπαλλήλους βασίζονται σήμερα σε συσκευές USB, ωστόσο μόνο το 20% αυτών χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση σε αυτές τις συσκευές, δηλαδή 8 από τους 10 υπαλλήλους χρησιμοποιούν USB που δεν κρυπτογραφούν το περιεχόμενο, όπως αυτά που δίνονται εντελώς δωρεάν σε εμπορικές εκδηλώσεις και διάφορα events για να δοκιμάσουν το προϊόν των εταιρειών.

Η Apricorn παρακολούθησε πάνω από 400 υπαλλήλους σε μία σειρά διάφορων βιομηχανιών. Ανακάλυψε περίπου πως το 70% των εργαζομένων που ερωτήθηκαν, ανέφεραν ότι οι μονάδες USB θεωρούνται ένα σημαντικό εργαλείο της εργασίας τους, υποστηρίζοντας ότι οι μονάδες USB βελτιώνουν την αποδοτικότητα των λειτουργιών της πληροφορικής των οργανισμών τους και αυξάνουν την παραγωγικότητά τους.

«Με τον αυξανόμενο όγκο και την πολυπλοκότητα των δεδομένων εντός των οργανισμών, είναι ζωτικής σημασίας να παρέχουμε στους εργαζόμενους τα εργαλεία για την ασφαλή επεξεργασία αυτών των δεδομένων», δήλωσε ο Mike McCandless, VP επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ στην Apricorn. «Ο πυρήνας κάθε πολιτικής ασφάλειας για οποιαδήποτε συσκευή USB οφείλει να είναι άψογη. Αυτή η διαδικασία μειώνει σημαντικά τις ευπάθειες και τα τρωτά σημεία, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους που τα χρησιμοποιούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας