Η Nissan ξεκινά τις δοκιμές του robo-taxi Easy Ride χωρίς οδηγό στην Ιαπωνία

Η Nissan ξεκινά τις δοκιμές του robo-taxi Easy Ride χωρίς οδηγό στην Ιαπωνία

Η Nissan ξεκινά τις δοκιμές του robo-taxi Easy Ride χωρίς οδηγό στην Ιαπωνία.

Από τις 5 Μαρτίου, οι κάτοικοι της επαρχίας Minatomirai της Yokohama θα μπορούν να ταξιδεύουν μέσα από την πόλη με ένα robo-taxi, χωρίς οδηγό. Αυτή η καινούργια υπηρεσία θα φέρει την ονομασία Easy Ride.

Η δοκιμή θα περιλαμβάνει καταχωρισμένα σημεία στο σύστημα του robo-taxi, δηλαδή αυτές οι τοποθεσίες θα βρίσκονται κατά μήκος μιας καθορισμένης διαδρομής μεταξύ της έδρας της Nissan και του εμπορικού κέντρου στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όλα τα αυτοκίνητα Nissan Leaf της υπηρεσίας Easy Ride, κατά την δοκιμασία θα παρακολουθούνται από απόσταση για ασφάλεια. Πιθανώς, ένας άνθρωπος, ο οποίος θα διαχειρίζεται το σύστημα του robo-taxi θα μπορεί εξ αποστάσεως να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Παρόλο που η πρώτη δημόσια δοκιμή πεδίου θα διαρκέσει μόνο λίγες εβδομάδες, η Nissan εργαζόταν πυρετωδώς για την υπηρεσία Easy Ride από πέρυσι και ελπίζει να λειτουργήσει πλήρως μέχρι το 2020.

Η κοινοπραξία μεταξύ της Nissan και της DeNA θα δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό που θα χρησιμοποιεί το Easy Ride να δοκιμάσει διάφορες υπηρεσίες κατά τη διάρκεια της πορείας. Οι πελάτες θα μπορούν να ζητήσουν συγκεκριμένο προορισμό μέσω φωνητικών εντολών ή μηνυμάτων κειμένου στην οθόνη tablet που θα βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου, επιπλέον το tablet θα εμφανίζει προτάσεις για περίπου 500 σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια στην περιοχή. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να λάβουν εκπτωτικά κουπόνια από διάφορα μαγαζιά στα τηλέφωνά τους ενώ μετακινούνται με το όχημά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας