Η Νότια Κορέα ετοιμάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συναλλαγών με ψηφιακά νομίσματα

Η Νότια Κορέα ετοιμάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συναλλαγών με ψηφιακά νομίσματα

Η Νότια Κορέα ετοιμάζει νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συναλλαγών με ψηφιακά νομίσματα, επειδή σύμφωνα με την κυβέρνηση υπάρχει προφανής φοροδιαφυγή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας δήλωσε εχθές ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση των των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς η αστυνομία και οι φορολογικές αρχές χώρας είναι πεπεισμένοι πώς την τοπική αγορά κατά τη συναλλαγή αγοραπωλησιών αυτών των νομισμάτων υφίσταται φοροδιαφυγή.

«Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα. οπότε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας προετοιμάζει βασικά ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση της συναλλαγής αυτού του είδους των νομισμάτων μέσω των ανταλλαγών», δήλωσε ο Park Sang-ki ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου σε συνέντευξη Τύπου.

Ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η προτεινόμενη απαγόρευση συναλλαγών για τα ψηφιακά νομίσματα ανακοινώθηκε μετά από «αρκετή συζήτηση» με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Οικονομικών και των οικονομικών ρυθμιστικών αρχών του έθνους.

Τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων του έθνους όπως το Coinone και το Bithumb δέχτηκαν έφοδο από αστυνομικούς και από την εφορία αυτή την εβδομάδα επειδή υπήρχε υποψία για φερόμενη φοροδιαφυγή.

H υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος της Νότιας Κορέας αρχές δήλωσe προηγουμένως ότι έλεγξε 6 τοπικές τράπεζες που προσφέρουν στους πελάτες τους λογαριασμούς εικονικών, και αυτό το γεγονός εντείνει τις ανησυχίες για αύξηση της εγκληματικότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας