Η Βενεζουέλα θα ξεκινήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία petro

Η Βενεζουέλα θα ξεκινήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία petro

Η Βενεζουέλα θα ξεκινήσει το δικό της ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία petro.

Η αυταρχική ηγεσία της Βενεζουέλας έχει κοστίσει ακριβά στη χώρα, όχι μόνο οικονομικά. Η κακοδιαχείριση και οι κυρώσεις έχουν παραμορφώσει την υποδομή της, τα χρήματά της έχουν καταστεί παντελώς άχρηστα και οι πολίτες ζουν ένα δράμα. Ο πρόεδρος Μαδούρο πιστεύει ότι έχει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα , δηλαδή δημιούργησε ένα ψηφιακό νόμισμα με την ονομασία petro. Το petro στην ουσία θα υποστηριχθεί από τους βασικούς φυσικούς πόρους της Βενεζουέλας (διαμάντια, φυσικό αέριο, χρυσό και πετρέλαιο) και, θεωρητικά, θα την βοηθήσει να ξεπεράσει τον «οικονομικό αποκλεισμό» που τους έχει επιβάλει οι ΗΠΑ και άλλα έθνη.

Το αν θα λειτουργήσει σωστά ή όχι όπως έχει υποσχεθεί ο Μαδούρο είναι αβέβαιο … και προφανώς αυτό δεν περνάει από το χέρι του. Ο Μαδούρο δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένου ενός χρονοδιαγράμματος για το πότε θα είναι διαθέσιμο το ψηφιακό νόμισμα στο ευρύ κοινό για χρήση. Η παρούσα κίνηση χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου της Βενεζουέλας (υπό τον όρο ότι ο Μαδούρο δεν θα δράσει μονομερώς).

Πολλοί πολίτες της Βενεζουέλας αγωνίζονται να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες – και προφανώς το κρυπτονόμισμα petro δεν θα αλλάξει την κατάσταση, αφού και πάλι θα λιμοκτονούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας