Η Oracle ολοκλήρωσε την εξαγορά της Zenedge

Η Oracle ολοκλήρωσε την εξαγορά της Zenedge

Η Oracle ολοκλήρωσε την εξαγορά της Zenedge.

Η Oracle ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Zenedge, μιας εταιρείας που παρέχει firewalls και Επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (Denial-of-service attack) σε επιχειρήσεις.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος του συνολικού έργου της Oracle για την ανάπτυξη της πλατφόρμας cloud της, παρέχοντας στους πελάτες της ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας για τις εφαρμογές τους, που τους βοηθούν να παραμένουν ασφαλείς και να λειτουργούν ακόμα και σε εχθρικό περιβάλλον στο διαδίκτυο.

Είναι αναγκαίο να επισημανθεί το γεγονός πως η απόκτηση της Zenedge για αύξηση της ασφάλειας δεν ήταν καθόλου τυχαία, αφού η προηγούμενη εξαγορά της εταιρείας Dyn, ενός παροχέα DNS (Domain Name System) βοηθάει στο μέγιστο στον προσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο η κυκλοφορία των επισκεπτών μετακινείται μεταξύ των διαφόρων εφαρμογών.

Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη σουίτα προϊόντων του Zenedge με εφαρμογές που αναπτύσσονται σε ιδιωτικά κέντρα δεδομένων, στο δημόσιο cloud ή σε υβριδικά cloud . Αυτή τη στιγμή, τα προϊόντα της εταιρείας χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια περισσοτέρων από 800.000 εφαρμογές και δίκτυα στο διαδίκτυο. Η τοποθέτηση του στην οικογένεια προϊόντων της Oracle (υποστηριζόμενη από την ομάδα πωλήσεων της εταιρείας) έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά την πελατειακή βάση της Zenedge.

Είναι επίσης μια σημαντική νίκη για το Oracle Cloud, η οποία ανταγωνίζεται τεράστιους τεχνολογικούς γίγαντες σε αυτόν τον τομέα, όπως το Amazon Web Services και το Microsoft Azure. Το πλεονέκτημα της Oracle στην αγορά των cloud είναι μία δέσμευση για τους πελάτες της, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να προσθέτει συνεχώς δυνατά χαρακτηριστικά στη φαρέτρα της, χάρη τόσο στην ανάπτυξη των προϊόντων της, όσο και με την εξαγορά νέων επιχειρήσεων, προκειμένου να καταστήσει την πλατφόρμα της πιο ελκυστική.

Η Zenedge θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της, ακόμα και μετά το πέρας της εξαγοράς, επίσης εταιρεία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει νέους πελάτες. Η Oracle δήλωσε ότι σχεδιάζει να επιταχύνει τη λειτουργία και την ανάπτυξη των προϊόντων της Zenedge, καθώς σκοπεύει να ενσωματώσειτις τις υπηρεσίες της εταιρείας βαθιά στο δικό της χαρτοφυλάκιο cloud.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας