Η Qualcomm κατέθεσε αγωγή για την απαγόρευση των iPhones στην Κίνα

Η Qualcomm κατέθεσε αγωγή για την απαγόρευση των iPhones στην Κίνα.

Η Qualcomm Inc επιβεβαίωσε τις προηγούμενες αναφορές ότι ο παραγωγός chip είχε καταθέσει αγωγές στην Κίνα, επιδιώκοντας να σταματήσει την κατασκευή και πώληση των iPhones της Apple Inc στη χώρα.

Η Qualcomm κατέθεσε τις αγωγές στο δικαστήριο πνευματικής ιδιοκτησίας στο Πεκίνο, υποστηρίζοντας την παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πως επιδιώκει να καρπωθεί τις εφευρέσεις του με παράνομο τρόπο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας την Παρασκευή, χωρίς όμως να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Το Bloomberg είχε αναφερθεί νωρίτερα για το θέμα με εκτενές ρεπορτάζ για τις αγωγές στην Κίνα.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν οριακή ανοδική πορεία, ενώ οι μετοχές της Qualcomm ήταν οριακά μειωμένες στα τέλη του χθεσινού απογεύματος.

Ο κατασκευαστής iPhone ήταν πάντα πρόθυμος να πληρώσει εύλογα και λογικά ποσά για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που χρησιμοποιεί, δήλωσε η Apple στο Reuters σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

«Για πολλά χρόνια συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με την Qualcomm, ούτως ώστε να κάνουμε χρήση αυτών των διπλωματών ευρεσιτεχνίας, υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος και ουσιαστικά σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε τριβή των σχέσεών μας μεταξύ μας και στην πραγματικότητα μας χορηγήθηκαντα διπλώματα με νόμιμο τρόπο τους τελευταίους μήνες», δήλωσε η Apple.

Η Apple διεξάγει μια παγκόσμια νομική μάχη στην πρακτική της Qualcomm για τη χρέωση ενός ποσοστού της συνολικής τιμής των iPhone και άλλων συσκευών της Apple ως αμοιβή αδειοδότησης για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας