ΑρχικήGadgetΤο Oculus Go μάλλον έχει μεγαλόπνοα σχέδια

Το Oculus Go μάλλον έχει μεγαλόπνοα σχέδια

Το Oculus Go μάλλον έχει μεγαλόπνοα σχέδια, αυτό σκοπεύει να κατακτήσει τον κόσμο, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Zuckerberg.

Το Facebook έχει έναν φιλόδοξο στόχο να στρέψει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στην εικονική πραγματικότητα, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Mark Zuckerberg κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Oculus Connect της εταιρείας την Τετάρτη. Ωστόσο, οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας όπως το Oculus Rift και το HTC Vive εξακολουθούν να μην αγκαλιάζονται ευρέως από το κοινό – επειδή σε μεγάλο βαθμό επειδή είναι δαπανηρές, δύσχρηστες για τη δημιουργία περιεχομένου virtual reality και απαιτούν έναν ισχυρό υπολογιστή για να λειτουργήσουν με αρκετή επεξεργαστική ισχύ.

Το Facebook ελπίζει να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες με ένα νέο Headset που ονομάζεται Oculus Go . Η συσκευή, η οποία ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους, είναι σημαντικά φθηνότερη από τη συσκευή Rift και δεν χρειάζεται να τροφοδοτείται από τηλέφωνο ή κάποιο υπολογιστή.

Το αξίας $ 199 Oculus Go διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία υπολογιστών ενσωματωμένα, καθιστώντας ευκολότερο να δοκιμάσετε την εικονική πραγματικότητα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν το τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής ή ο επιτραπέζιος υπολογιστής σας είναι αρκετά ισχυρός για να το τρέξετε.

Το Facebook επίσης λέει ότι το νέο ακουστικό περιλαμβάνει spatial audio ήχο για την παροχή ήχου χωρίς ακουστικά και βελτιωμένους φακούς που μειώνουν τη λάμψη. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν εφαρμογές που λειτουργούν τόσο στο Oculus Go όσο και στο Gear VR και το Go θα κυκλοφορήσει σε συνδυασμό με ορισμένες τρέχουσες εφαρμογές Gear VR όταν θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά.

Αλλά το Oculus Go δεν υποστηρίζει την παρακολούθηση της θέσης με τον τρόπο που το πράττει το Oculus Rift. Αυτό σημαίνει ότι το Go δεν θα μπορέσει να εντοπίσει το σημείο όπου κι αν μετακινείτε η συσκευή στο χώρο, όπως το Rift, αφού τα ακριβότερα ακουστικά του Oculus λειτουργούν με εξωτερικό αισθητήρα για να παρακολουθούν τις κινήσεις σας. Είναι πιο εύκολο να σκεφτεί κανείς το Oculus Go ως Gear VR αλλά χωρίς την ανάγκη για smartphone.

Το Facebook αναπτύσσει επίσης ένα ξεχωριστό ασύρματο Headset με κωδικό όνομα Project Santa Cruz που προσφέρει αυτό το επίπεδο παρακολούθησης χωρίς να απαιτούν επιπλέον αισθητήρες, αλλά δεν υπάρχει ημερομηνία έναρξης για αυτό ακόμα .

Πολλοί από τους ανταγωνιστές του Facebook εργάζονται σε παρόμοιες τεχνολογίες. Τόσο η HTC όσο και η Lenovo δημιουργούν αυτόνομα Headset εικονικής πραγματικότητας που θα λειτουργούν στην πλατφόρμα Google. Αυτά τα Headset θα υποστηρίξουν την ανίχνευση θέσης σε αντίθεση με το Oculus Go, αλλά ούτε η εταιρεία έχει ανακοινώσει πόσο θα κοστίσει αυτό το gadgets και πότε θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Η Microsoft και οι συνεργάτες της στον Η / Υ επιδιώκουν επίσης να απελευθερώσουν μια σειρά από νέα Headset εικονικής πραγματικότητας με ενσωματωμένη εντοπισμό θέσης. Αυτό το Headset που θα τροφοδοτείται από τα windows, θα απαιτηθεί να είναι αποκλειστικά συνδεδεμένο με ένα φορητό υπολογιστή λόγω ανάγκης για αρκετή επεξεργαστική ισχύ.

Το Oculus Go του Facebook είναι ένα ακόμα μήνυμα ότι η Silicon Valley ήδη επιλύει τα μεγαλύτερα προβλήματα της εικονικής πραγματικότητας. Η εμφάνιση του αυτόνομου VR θέτει ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα: Ο τύπος του υπολογιστή που διαθέτετε δεν θα υπαγορεύει πλέον τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε. Το Gear VR της Samsung είναι το πιο δημοφιλές ακουστικό εικονικής πραγματικότητας μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της International Data Corporation . Αλλά αν δεν διαθέτετε ένα πρόσφατο smartphone της Samsung, δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Η περίπτωση είναι παρόμοια με την πλατφόρμα Daydream της Google – τα τηλέφωνα iPhone και άλλα σπουδαία τηλέφωνα Android δεν θα λειτουργούν με το σετ μικροφώνου-ακουστικού, προφανώς για να κάμψει τον ανταγωνισμό.

Τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας που μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα, σημαίνει ότι οι αποφάσεις αγοράς θα καθοδηγούνται περισσότερο από το πόσο ένας χρήστης είναι πρόθυμος να δαπανήσει ένα μεγάλο οικονομικό ποσό και το επίπεδο εμβάπτισης που θέλει να ζήσει από τον εξοπλισμό που πρόκειται να αποκτήσει.

Διαβάστε επίσης Το Oculus Go by Facebook θα πωλείται για 200 δολάρια

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Hable con ella (soundtrack)

Insomnia & The Others (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166