ΑρχικήΟικονομίαΗ Tesla απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους μετά την ετήσια επισκόπηση των επιδόσεών τους

Η Tesla απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους μετά την ετήσια επισκόπηση των επιδόσεών τους

Η Tesla απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους μετά την ετήσια επισκόπηση των επιδόσεών τους.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla Motors απέλυσε εκατοντάδες εργαζόμενους αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων στη διαχείριση των εργοστασίων και των εταιρειών στο Fremont, της Καλιφόρνιας, καθώς προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα παραγωγής για το πρόσφατο μοντέλο 3.

Υπολογίζεται ότι 400 έως 700 άτομα απολύθηκαν αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με μια έκθεση του San Jose Mercury News που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή το απόγευμα.

Αυτός ο αριθμός υπολογίζεται ότι ανέρχεται μεταξύ του 1% έως 2% των 33.000 εργαζομένων της εταιρείας. Πρώην και τρέχοντες υπάλληλοι δήλωσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Mercury ότι δεν προηγήθηκαν προειδοποιήσεις αναφορικά με τις απολύσεις.

Ένας εκπρόσωπος της Tesla δεν επιβεβαίωσε αυτόν τον αριθμό, αλλά δήλωσε στην Fortune ότι η κίνηση ακολουθεί τις ετήσιες αναθεωρήσεις απόδοσης, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν τόσο ακούσιες όσο και εθελοντικές αποχωρήσεις.

«Όπως όλες οι εταιρείες, η Tesla διεξάγει μια ετήσια επισκόπηση των επιδόσεων κατά την οποία ένας διευθυντής και ένας προϊστάμενος συζητούν τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου εκτέλεσης των καθηκόντων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Tesla σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. “Αυτό περιλαμβάνει τόσο την εποικοδομητική ανατροφοδότηση του εργατικού δυναμικού και την αναγνώριση των κορυφαίων επιδόσεων από τους υπαλλήλους μπόνους χρήματα στο μισθό τους και αποδόσεις μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και προαγωγές σε πολλές περιπτώσεις. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε σοβαρή εταιρεία, ιδίως όταν υπάρχει ένας τόσο μεγάλος αριθμός εργαζομένων που αγγίζει τους 33.000 υπαλλήλους, οι επιθεωρήσεις επιδόσεων οδηγούν σε αναβάθμιση της επιχείρησής μας. Η Tesla συνεχίζει να αναπτύσσεται και να προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο»

Ο Tesla επιμένει ότι οι απώλειες είναι μηδαμινές και πως δεν σκοπεύει να απολύσει κι άλλους εργαζόμενους και ότι σχεδιάζει να καλύψει τις θέσεις . Αυτό πιθανόν να αφορά κυρίως, τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας στην Καλιφόρνια. Το κρατικό δίκαιο απαιτεί από τις εταιρείες να ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις απολύσεις μέσω του συστήματος κοινοποίησης WARN. Δεν υπάρχουν στοιχεία για νέες απολύσεις από το Tesla. Περίπου 200 υπάλληλοι της Tesla και της SolarCity στα γραφεία της εταιρίας Roseville της Καλιφόρνια ειδοποιήθηκαν στις 30 Αυγούστου ότι θα τερματιστούν από το πόστο τους και ότι θα απολυθούν.

Οι τελευταίες περικοπές έρχονται καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να διορθώσει τα σημεία συμφόρησης στη γραμμή παραγωγής για το Μοντέλο 3, ένα ηλεκτρικό μοντέλο σχεδιασμένο για να προσελκύει τις μάζες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla ανέφερε ότι παρήγαγε 260 μοντέλα 3 το τρίτο τρίμηνο, από τα οποία έχει παραδώσει τα 220. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μικρότερο από την πρόβλεψη του CEO Elon Musk ότι η Tesla θα παράγει περισσότερα από 1.600 από τα οχήματα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Τον Ιούλιο, ο Musk σε ένα tweet έκανε μία περιληπτική ενημέρωση της παραγωγής για το μοντέλο 3 , λέγοντας ότι το αυτοκίνητο είχε περάσει όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Μετά την ανακοίνωση ότι οι πρώτοι 30 πελάτες θα λάβουν το μοντέλο 3s στις 28 Ιουλίου, ο Musk έγραψε: “Η παραγωγή μεγαλώνει εκθετικά, οπότε ελπίζουμε να επιτύχουμε το στόχο που θέσαμε για να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες των πελατών μας “.

Συνολικά, ο Musk δήλωσε ότι οι αριθμοί παραγωγής του τρίτου τριμήνου για το μοντέλο 3 θα ανέρχονταν περίπου σε 1.630 οχήματα – μια πρόβλεψη που έπεσε έξω κατά 84%.

Μια έκθεση Wall Street Journal που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα αποκάλυψε ότι οι εργαζόμενοι της Tesla συναρμολογούσαν τα οχήματα στο Μοντέλο 3 με το χέρι τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ένα από τα “σημεία συμφόρησης” που ανέφερε ο Musk ήταν μια διαδικασία που περιλάμβανε τοποθέτηση και συγκόλληση των πλαισίων του αμαξώματος με το χέρι και όχι με ρομπότ ακρίβειας, σύμφωνα με τους εργαζομένους που συνεντεύχθηκαν από την Εφημερίδα .

Η Musk πρόσφατα καθυστέρησε την αποκάλυψη ενός ηλεκτρικού ημι-φορτηγού μέχρι τις 16 Νοεμβρίου, οπότε η εταιρεία μπορεί να στρέψει την προσοχή της στα προβλήματα παραγωγής με το καινούργιο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, το μοντέλο 3.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166