ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Qualcomm μήνυσε την Apple για παραβίαση σύμβασης λογισμικού

Η Qualcomm μήνυσε την Apple για παραβίαση σύμβασης λογισμικού

Η Qualcomm μήνυσε την Apple για παραβίαση σύμβασης λογισμικού.

Στην τελευταία εξέλιξη της τρέχουσας νομικής μάχης μεταξύ της Qualcomm και της Apple, ο chipmaker έχει ασκήσει αγωγή εναντίον της εταιρείας με έδρα το Cupertino ισχυριζόμενη ότι παραβίασε μια σύμβαση άδειας χρήσης λογισμικού που θα μπορούσε να βοηθήσει την Intel στην ανάπτυξη τα δικά της ευρυζωνικά μόντεμ.

Στο περιφερειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, η Qualcomm ισχυρίστηκε ότι η Apple είχε χρησιμοποιήσει την εμπορική επιρροή για να αποκτήσει πρόσβαση στο ιδιόκτητο και εξαιρετικά εμπιστευτικό λογισμικό της εταιρείας σε επίπεδο πηγαίου κώδικα.

Η chipmaker σημείωσε ότι σύμφωνα με τη σύμβασή της ότι η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να εξασφαλίσει ότι οι μηχανικοί της που εργάζονται μαζί με την Qualcomm δεν αποκάλυπταν λεπτομέρειες σχετικά με τα τσιπ σε άλλους εργαζόμενους που εργάζονται στο αντίπαλο στρατόπεδο της Intel.

Σύμφωνα με την Qualcomm, η Apple ήλθε σε επαφή με την εταιρεία τον Ιούλιο για να ζητήσει πληροφορίες που ήταν εξαιρετικά εμπιστευτικές σχετικά με το πώς λειτουργούσαν τα τσιπ σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο τηλεπικοινωνιών και ότι η Apple περιλάμβανε έναν μηχανικό της Intel ως έναν από τους παραλήπτες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε ένα ξεχωριστό περιστατικό, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ένας μηχανικός που εργάζεται για την Apple πλησίασε ένα συνάδελφό του στην Qualcomm που του είχε ανατεθεί ένα ανταγωνιστικό έργο για να αποκτήσει τεχνικές πληροφορίες σχετικά με τον chipmaker.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σκοπεύει να διακόψει τη χρήση των μαρκών της Qualcomm στα iPhone και iPad το επόμενο έτος, η οποία έχει προσθέσει να συνεχίσει μέχρι εκεί που δεν πάει τη νομική μάχη μεταξύ των δύο εταιρειών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166