ΑρχικήΟικονομίαΠώς η Baidu σχεδιάζει να κατακτήσει την αγορά τεχνητής νοημοσύνης

Πώς η Baidu σχεδιάζει να κατακτήσει την αγορά τεχνητής νοημοσύνης

Πώς η Baidu σχεδιάζει να κατακτήσει την αγορά τεχνητής νοημοσύνης.

Η κινεζική εταιρεία στηρίζεται πλέον στις δικές της δυνάμεις, προσπαθώντας να επιτύχει όσα δεν μπόρεσαν οι άλλοι.

Στη LAGUNA BEACH, της Καλιφόρνιας , ο γίγαντας του κινεζικού Διαδικτύου, στοιχηματίζει πώς θα τα καταφέρει να διαπρέψει στην τεχνητή νοημοσύνη.

Οι επενδυτές αγαπούν το Baidu – οι μετοχές της εταιρείας ξεκίνησαν το 2017 και διαπραγματεύθηκαν στα 168 δολάρια και τώρα βρίσκονται σε εκπληκτική τιμή των 270 δολαρίων και αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει αγγίζοντας το φράγμα των 300 δολαρίων, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών.

Το AI θεωρείται ευρέως ως μια αγορά με τεράστιες δυνατότητες – και γι ‘αυτό η Baidu δημιούργησε μία εξειδικευμένη ερευνητική ομάδα που απαρτίζεται εξέχοντα μέλη, τα οποία νιώθουν και αισθάνονται την κουλτούρα και τη νοοτροπία της τεχνητής νοημοσύνης, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Baidu Ρόμπιν Λι δήλωσε στο συνέδριο του D.Live της Wall Street Journal στο Laguna Beach πως: «Κάθε εταιρεία έχει το δικό της DNA», Έτσι για την ιστορία ο Λι, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα και η Baidu θεωρείται μία εταιρεία που έχει επενδύσει πολλά στην τεχνολογία.

Αυτή η νοοτροπία λειτούργησε καλά στην εποχή των επιτραπέζιων υπολογιστών, επιτρέποντας στο Baidu να ανυψωθεί και να κυριαρχήσει σαν μηχανή αναζήτησης στην πατρίδα του.

Όμως είναι γεγονός πως έχει δουλέψει λιγότερο στην κινητή εποχή, δήλωσε ο Λι. “Τα κινητά θα επιτρέψουν στους ανθρώπους να δημιουργήσουν περιεχόμενο δεν έχει καμία σχέση με τα PC”, πρόσθεσε επίσης, ότι οι άλλες σπουδαίες εταιρίες τεχνολογίας όπως η Apple, η Google κ.λπ. – κήρυξαν ανεπίσημα από τον πόλεμο στο Baidu. Οπότε η εταιρεία μας έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, είπε ο Λι.

Αλλά τα πράγματα αλλάζουν με γρήγορο ρυθμό. “Έχουμε εισέλθει σε μια νέα εποχή, όπου όλα τα πράγματα περιτριγυρίζονται από AI, και η τεχνολογία είναι και πάλι σημαντική”, δήλωσε ο Λι. “Αναμφισβήτητα ο κόσμος χρειάζεται την καλύτερη τεχνολογία επεξεργασίας της γλώσσας, την καλύτερη τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων, την καλύτερη ανάλυση δεδομένων και ουσιαστικά πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι σε αυτό”.

Η Baidu επενδύει το 15% των εσόδων στην έρευνα και την ανάπτυξη, δήλωσε η Li – περίπου 10 δισ. Γιουάν, ή περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, “ίσως το υψηλότερο μεταξύ των κινεζικών τεχνολογικών εταιρειών” και μεταξύ των υψηλότερων για παγκόσμιες εταιρείες τεχνολογίας. “Όλα αυτά σχετίζονται με το AI, και στη δική μας περίπτωση θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω τη μηχανή αναζήτησης που διαθέτουμε”, είπε.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Li αισθάνεται πως το Baidu κατέχει ηγετική θέση στα τεκταινόμενα του AI.

“Έχουμε μια ισχυρή τεχνολογία”, είπε. “Η αναζήτηση είναι το κεντρικό σημείο όλων των ανθρώπων, προφανώς γιατί θέλουν να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες, και ως εκ τούτου η AI θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε το σκοπό μας, και κατά συνέπεια να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166