ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ρωσία εκτόξευσε τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο για την Αγκόλα

Η Ρωσία εκτόξευσε τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο για την Αγκόλα

Η Ρωσία εκτόξευσε τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο για την Αγκόλα.

Η Ρωσία εκτόξευσε την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου έναν πυραύλο που περιείχε το Angosat-1, τον πρώτο εθνικό δορυφόρο τηλεπικοινωνιών για την Αγκόλα, από το διαστημικό επιχειρησιακό χώρο εκτόξευσης διαστημοπλοίων το Baikonur.

Ο πυραύλος Zenit-2SB που μετέφερε τον Angosat τον προμήθευσε ο Ουκρανός κατασκευαστής Yuzhmash, καθιστώντας την εκτόξευση ένα σπάνιο κοινό σχέδιο μεταξύ των δύο χωρών από το 2014, όταν η Μόσχα επιδίωξε να εκμεταλλευτεί τη χερσόνησο της Κριμαίας στην Ουκρανία.

Το σχέδιο Angosat συμφωνήθηκε από τη Ρωσία και την Αγκόλα το 2009 και περιλαμβάνει τον δορυφόρο , την εκτόξευσή του και την επιτόπια υποδομή σε προάστιο της πρωτεύουσας Λουάντα.

Το έργο στοίχισε περίπου 280 εκατομμύρια δολάρια και χρηματοδοτήθηκε με πίστωση από τις κρατικές τράπεζες της Ρωσίας.

Ο δορυφόρος έχει σχεδιαστεί για 15ετή αποστολή για την ενίσχυση των δορυφορικών επικοινωνιών, της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης της Ανγκόλας.

Περίπου 50 μηχανικοί που ανήκουν στον τομέα της αεροδιαστημικής από την Αγκόλα, εκπαιδεύτηκαν σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ρωσίας, ούτως ώστε να αποκτήσουν την κατάλληλη εμπειρία για τη διαχείριση αυτού του δύσκολου έργου, και θα επιβλέπουν τη λειτουργία του δορυφόρου από ένα κέντρο ελέγχου που χτίστηκε κοντά στη Λουάντα.

Η εκτόξευσή ήταν αρχικά προγραμματισμένη να διεξαχθεί το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά υπήρξαν ορισμένα σοβαρά ζητήματα που καθυστέρησαν το όλο έργο.

Η Ρωσία αρχικά ήθελε να χρησιμοποιήσει το νέο της πυραύλο που φέρει την ονομασία Angara για να εκτοξεύσει το δορυφόρο, αλλά επέλεξε την πύραυλο Zenit, ο οποίος κατασκευάστηκε από την Ουκρανική εταιρεία Yuzhmash.

Το έργο της διαστημική συνεργασία συνεχίστηκε παρά την διένεξη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση ουκρανών και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία.

Η Αγκόλα, η οποία, μαζί με τη Νιγηρία, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς πετρελαίου στην Αφρική, αλλά πολλοί από τους πολίτες της ζουν σε ακραία φτώχεια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166