ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Ρωσική εκστρατεία των social media επηρέασε πάνω από 120 εκατ. Αμερικανούς

Η Ρωσική εκστρατεία των social media επηρέασε πάνω από 120 εκατ. Αμερικανούς

Η Ρωσική εκστρατεία των social media επηρέασε πάνω από 120 εκατ. Αμερικανούς, λέει το Facebook.

Οι δημοσιεύσεις και οι διαφημίσεις που συνδέονται με τη ρωσική προπαγάνδα εναντίον των ΗΠΑ τις είδαν πάνω από 126 εκατομμύρια Αμερικανοί, ή περισσότερο από το 40% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με μαρτυρία που πρόκειται να παραδώσει ο γενικός σύμβουλος του Facebook, Colin Stretch.

Παρόλο που η Ρωσία πιστεύεται ευρέως ότι παρενέβη στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε σκοπό να εξαπλώσει ψευδείς ειδησεογραφικές πληροφορίες που στην πραγματικότητα στήριζαν την υποψηφιότητα του Donald Trump σε τουλάχιστον 17 πόλεις στις ΗΠΑ, και υπολογίζεται ο πώς επηρέασε την ψήφο περίπου 10 εκατομμυρίων πολιτών.

Εντούτοις, εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα πως αυτός ο αριθμός είναι 10 φορές υψηλότερος από τον αρχικό υπολογισμό, ο οποίος μεταφράζεται σε περισσότερους από τους μισούς αμερικανικούς. οι οποίοι έτυχε να δουν αυτούς τους δεσμούς και τα fake news πριν τις προεδρικές εκλογές. δηλαδή κοντά στους 213 εκατομμύρια χρήστες στο Facebook.

«Η ξένη παρέμβαση που είδαμε να συμβαίνει στην πλατφόρμα μας είναι κατακριτέα και εξωφρενική και άνοιξε ένα νέο πεδίο μάχης για την εταιρεία μας, τη βιομηχανία και την κοινωνία μας, Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως τα άτομα που κρύβονται πίσω από τους ψεύτικους λογαριασμούς, έκαναν κατάχρηση της πλατφόρμα μας και άλλων υπηρεσιών στο διαδίκτυο για να σπείρουν την διχόνοια στις ΗΠΑ-. Είναι αλήθεια πως προσπάθησαν να υπονομεύσουμε την εκλογική μας της χώρας μας και θεωρείται πως είναι μια επίθεση στη δημοκρατία που παραβιάζει όλες τις αξίες μας “, αναφέρει ένα απόσπασμα της δήλωσης του Facebook.

Περισσότερα στατιστικά στοιχεία από τις μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι 29 εκατομμύρια άνθρωποι στο διαδίκτυο αναδημοσίευσαν περίπου 80.000 αναρτήσεις από τους υπόπτους ρωσικούς λογαριασμούς μεταξύ Ιανουαρίου του 2015 και του Αυγούστου του 2017. Αυτή η εξάπλωση του περιεχομένου είχε ως αποτέλεσμα 97 εκατομμύρια άτομα να κάνουν like σε αυτές τις δημοσιεύσεις.

Η πλατφόρμα κοινής χρήσης εικόνων Instagram που ανήκει στο Facebook επηρεάστηκε επίσης και εκείνη, με τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης να διαγράφει περίπου 120.000 αναρτήσεις από 170 λογαριασμούς. Η εταιρεία δεν καθορίζει τον αριθμό των ατόμων που που προσεγγίστηκαν και παρακολούθησαν τις δημοσιεύσεις στο Instagram.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166