ΑρχικήΟχήματαΤο Ντουμπάι είναι ένα βήμα πιο κοντά στα ιπτάμενα ταξί

Το Ντουμπάι είναι ένα βήμα πιο κοντά στα ιπτάμενα ταξί

Το Ντουμπάι είναι ένα βήμα πιο κοντά στα ιπτάμενα ταξί.

Η πόλη του Ντουμπάι είναι γνωστή για την ενεργή επιδίωξή όλων των φουτουριστικών πράγματων, επιδιώκοντας να ξεχωρίσει από τον υπόλοιπο κόσμο που μοιάζει τελείως συμβατικός. Τον Φεβρουάριο αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη γερμανική Startup εταιρεία Volocopter για να προσφέρουν στο επιβατικό κοινό την επτάμηνη υπηρεσία ιπτάμενη υπηρεσία των αερό – ταξί.

Η πόλη στη συνεχεία ενημέρωσε το χρονοδιάγραμμα για τα σχέδια αυτά τον Ιούνιο και τώρα έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή τους, χάρη στην επένδυση ύψους 25 εκατ. Ευρώ (περίπου 29,5 εκατ. Ευρώ) στη Volocopter από τη μητρική εταιρεία Mercedes-Benz Daimler AG , Lukasz Gadowski, και μερικούς άλλους.

“Η ισχυρή οικονομική δέσμευση των νέων επενδυτών μας αποτελεί σήμα και απόδειξη της αυξανόμενης εμπιστοσύνης στην νεοεμφανιζόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων [κάθετης απογείωσης και προσγείωσης] που χρησιμοποιούνται ως προσωπικά αεροπορικά ταξί”, δήλωσε ο Florian Ο Reuter, διευθύνων σύμβουλος της Volocopter, δήλωσε σε δελτίο τύπου που αναγγέλλει το νέο γύρο χρηματοδότησης.

Η συγκεκριμένη εταιρεία λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια, ενώ το Volocopter 2X, ένα διθέσιο όχημα VTOL που τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια είναι ικανό για αυτόνομη πτήση αρκετών ωρών, είναι το όχημα δεύτερης γενιάς.

Το AAT του Volocopter λειτουργεί πρακτικά όπως και οι περισσότερες υπηρεσίες επιβατικής μετακίνησης μέσω των ταξί. Απλά οι επιβάτες θα μπορούν να καλέσουν την υπηρεσία κατόπιν αιτήσεως και στη συνέχεια να μεταφερθούν στον προορισμό τους. Η εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με την Αρχή Δρόμων και Μεταφορών του Ντουμπάι (RTA) κατά τη διάρκεια πενταετούς περιόδου δοκιμών για αυτό το αυτόνομο εναέριο ταξί (AAT), το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει από το τέταρτο τρίμηνο του 2017.

Αλλαγή της αστικής μεταφοράς.

Τα οφέλη μιας υπηρεσίας αερομεταφερόμενου ταξί φαντάζει αρκετά ελκυστική και προσοδοφόρα. Επίσης ο επιβάτης θα έχει την ευχέρεια να να αποφύγει τη συνηθισμένη κυκλοφοριακή συμφόρηση των πολυσύχναστων αστικών κέντρων. Δεύτερον, το Volocopter 2X είναι ασφαλές και αθόρυβο, χάρη στους 18 έλικες που το ανασηκώνουν από το έδαφος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δεν θα χρειαστεί μεγάλη υποστήριξη υποδομής. “προς το παρόν, θα χρειαστεί ένας τυπικός σταθμός όπου θα σταθμεύουν αυτά τα αεριωθούμενα οχήματα, και σε δεύτερη φάση θα δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδρομές από που θα περνάει το αεροπορικό”, εξηγούν στην ιστοσελίδα τους. Αυτό θα εξαλείψει αποτελεσματικά τις τυπικές ανησυχίες σχετικά με τη χρήση των VTOLs σε πόλεις, όπως αυτές που είχαν ήδη αναφερθεί στο Elon Musk.

Η Volocopter δεν είναι η μόνη εταιρεία που εργάζεται στον τρέχων τομέα των αεροταξί. Η Uber είχε σχέδια για ένα ιπτάμενο όχημα και μια εναέρια υπηρεσία ταξί στο εργοστάσιο της, επίσης πολλές από τις καθιερωμένες εταιρείες ή και μικρότερες επιχειρήσεις έχουν τα δικά τους σχέδια για τέτοια οχήματα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα έχουν θέση στο μέλλον της μεταφοράς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166