ΑρχικήΔιαδίκτυοΟ συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak ίδρυσε ένα νέο ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak ίδρυσε ένα νέο ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο

Ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak ίδρυσε ένα νέο ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο που ονομάζεται Woz U.

Ο κορυφαίος τεχνολόγος της Silicon Valley, ο οποίος βοήθησε στη δημιουργία της Apple πριν από 40 χρόνια σε συνεργασία με τον αείμνηστο Steve Jobs, έκανε το ντεμπούτο του στο διαδικτυακό πανεπιστήμιο που φέρει την ονομασία Woz U. Σχεδιάζει να ανοίξει πανεπιστήμια σε περισσότερες από 30 πόλεις στις ΗΠΑ και σε άλλες απροσδιόριστες χώρες.

Το Ινστιτούτο, με έδρα το Scottsdale, της Arizona, Προσφέρει online μαθήματα που προορίζονται να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους στην επιστήμη των υπολογιστών και τους συναφείς τομείς και κατά συνέπεια θα τους βοηθήσει να βρουν θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας.

Το Woz U είναι μέρος του ιδιωτικού, κερδοσκοπικού Ινστιτούτου Southern Careers, το οποίο λειτουργεί σε επτά πανεπιστημιουπόλεις στο Τέξας, καθώς και σε ένα ηλεκτρονικό σχολείο. Αν και το Woz U είναι συνδεδεμένο με το Southern Careers Institute, σχεδιάζει να «συνεργαστεί με άλλα κολέγια και ιδρύματα καθώς θα μεγαλώνει», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Woz U.

«Ο στόχος μας είναι να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους σε προσφερόμενες ψηφιακές δεξιότητες χωρίς να τους βάζουμε σε πολύχρονες διαδικασίες” , ανέφερε σε δήλωσή του ο Wozniak, που κάποτε ήταν δάσκαλος δημοτικού σχολείου . “Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται να επιλέξουν μια σταδιοδρομία με βάση την τεχνολογία, επειδή νομίζουν ότι δεν μπορούν να το πράξουν. Όμως εγώ βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι μπορούν, και θέλω να τους δείξω το δρόμο»

Εκτός από την προσφορά διαδικτυακών μαθημάτων σε υποψήφιους φοιτητές, το Woz U θα συνεργαστεί επίσης με εταιρείες τεχνολογίας για να τους βοηθήσει να “προσλάβουν και να εκπαιδεύσουν, ή ακόμα και να αναβαθμίσουν, ένα εργατικό δυναμικό”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το ινστιτούτο σχεδιάζει να παρέχει προγράμματα σπουδών πληροφορικής σε διάφορες σχολικές περιοχές.

Σήμερα, τα μόνο διαθέσιμα διαδικτυακά μαθήματα περιλαμβάνουν αυτά που σχετίζονται με την ανάπτυξη λογισμικού, αλλά το ίδρυμα σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο του το 2018 σε μαθήματα που σχετίζονται με την επιστήμη των δεδομένων, τις εφαρμογές για κινητά και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Woz U. Οι τιμές για τα μαθήματα δεν δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο.

Ένας εκπρόσωπος της Woz U, φυσικά δεν αποκάλυψε τις τιμές των διδάκτρων, αλλά υπογράμμισε ότι «το κόστος της φοίτησης θα ποικίλει ανάλογα με το πρόγραμμα των σπουδών ή τις ανάγκες επανεκπαίδευσης».

“Κάθε μια από τις πλατφόρμες θα προσφέρει στους μαθητές εξατομικευμένη μάθηση για να καλύψουν τις ανάγκες τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το 2019, το Woz U σχεδιάζει ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης μήκους 12 έως 16 μηνών το οποίο προορίζεται να βοηθήσει τους ηγέτες των σχολείων να εντοπίσουν τους καλύτερους μαθητές του ινστιτούτου και να τους τοποθετήσουν σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας. Αυτοί οι φοιτητές θα «μάθουν πώς να χρηματοδοτούν και να αυξήσουν το κεφάλαιο για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις», σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Άλλα προγράμματα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης περιλαμβάνουν την εκκίνηση Coursera και Lynda.com για την εκμάθηση τεχνολογίας , την οποία η LinkedIn αγόρασε το 2015 για 1,5 δισ δολάρια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166