ΑρχικήΟχήματαΗ Tesla εξήγγειλε συμφωνία για δημιουργία ενός εργοστασίου στην Κίνα

Η Tesla εξήγγειλε συμφωνία για δημιουργία ενός εργοστασίου στην Κίνα

Η Tesla εξήγγειλε συμφωνία για δημιουργία ενός εργοστασίου στην Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Tesla σκοπεύει να πραγματοποιήσει μία έξυπνη εισβολή στη μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV), συμφωνώντας να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στην Κίνα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της τοπικής αγοράς. Η Tesla και η κινεζική κυβέρνηση, που δεν έχουν κάνει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, αναφέρουν ότι επεξεργάζονται τα στοιχεία της συμφωνίας.

Η συμφωνία θα καταστήσει την Tesla ως το πρώτο ξένο κατασκευαστή αυτοκινήτων που θα κατέχει εξ ολοκλήρου μια μονάδα παραγωγής και θα κατασκευάζει οχήματα στην Κίνα. Έγκυρες πηγές με γνώση του θέματος, δήλωσαν στη Wall Street Journal ότι η Tesla δεν θα συνεργαστεί με έναν τοπικό κατασκευαστή όπως είναι ο κανόνας στην Κίνα. Το εργοστάσιο θα εγκατασταθεί στη ζώνη ελευθέρων συναλλαγών της Σαγκάης.

Ενώ η κίνηση θα μείωνε το κόστος παραγωγής της Tesla, θα χρειαστεί να πληρώσει τους εισαγωγικούς δασμούς 25% που επιβάλλει η κινεζική κυβέρνηση στους αλλοδαπούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, σημειώνει η έκθεση του WSJ.

Η Tesla θα μπορούσε να αποφύγει την καταβολή του φόρου εισαγωγής εάν συνεργαστεί με μια κινεζική εταιρεία. Ωστόσο, αυτό θα σήμαινε την κατανομή των κερδών, και κυρίως της τεχνολογίας, με τον τοπικό εταίρο. Η ανυπαρξία στην ανταλλαγή τεχνολογιών κατέστησε την εταιρεία ηγέτη σε αυτόν τον τομέα και προφανώς θα κυριαρχήσει στην ασιατική.

Η Κίνα επικεντρώνεται στη σταδιακή κατάργηση των βενζινοκινητήρων και των πετρελαιοκίνητων οχημάτων για να μειώσει δραστικά τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης του περιβάλλοντος και επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις ΗΠ σε 7 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το έτος 2025, από 351.000 μονάδες το 2016, σημειώνει η έκθεση. Η χώρα αντιμετωπίζει επικίνδυνα υψηλά επίπεδα ρύπανσης με την ποιότητα του αέρα να βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια.

Η Κίνα έχει δημιουργήσει σταθμούς που πρόκειται να παράγουν «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια, έχοντας ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά και αιολικά πάρκα στον κόσμο . Παράλληλα, προσελκύει τους κατασκευαστές EV για να δημιουργήσουν κατάστημα ανεφοδιασμού φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων. Μέχρι στιγμής έχουν δημιουργηθεί 10 ζώνες σε όλη τη χώρα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166