ΑρχικήΕιδήσειςΗ Toshiba αποκάλυψε τη συσκευή που θα διεισδύσει στον πυρηνικό αντιδραστήρα της...

Η Toshiba αποκάλυψε τη συσκευή που θα διεισδύσει στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα

Η Toshiba αποκάλυψε τη συσκευή που θα διεισδύσει στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα για να καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε το 2011 από το τσουνάμι στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας.

Η μονάδα ενεργειακών συστημάτων της Toshiba Corp. έχει αποκαλύψει έναν μακρύ τηλεσκοπικό σωλήνα που φέρει μια κάμερα πανοραμικής άποψης σχεδιασμένη για να διεισδύσει στο εσωτερικό ενός από τους κατεστραμμένους θαλάμους των πυρηνικών αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα της Ιαπωνία.

Η συσκευή που παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (22 Δεκεμβρίου) είναι μήκους 13 μέτρων και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους αξιωματούχους μια βαθύτερη άποψη του τι συνέβητης στη Μονάδα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο, όπου οι λεπτομέρειες σχετικά με τη ζημιά από τη λιωμένη καύσιμη ύλη παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες.

Το εργοστάσιο της Φουκουσίμα είχε υποστεί πολλαπλές κατακρημνίσεις μετά τον σεισμό του 2011 που ήταν η αιτία να προκληθεί και το φονικό τσουνάμι που διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Η εύρεση των λιωμένων στοιχείων καυσίμου είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό της σωστής μεθόδου και τεχνολογίας για την απομάκρυνσή της, την πιο απαιτητική διαδικασία κατά τη διάρκεια της αποξήλωσης των εγκαταστάσεων δεκαετιών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166