Η Toshiba αποκάλυψε τη συσκευή που θα διεισδύσει στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα

Η Toshiba αποκάλυψε τη συσκευή που θα διεισδύσει στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα

Η Toshiba αποκάλυψε τη συσκευή που θα διεισδύσει στον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα για να καταγράψει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε το 2011 από το τσουνάμι στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ιαπωνίας.

Η μονάδα ενεργειακών συστημάτων της Toshiba Corp. έχει αποκαλύψει έναν μακρύ τηλεσκοπικό σωλήνα που φέρει μια κάμερα πανοραμικής άποψης σχεδιασμένη για να διεισδύσει στο εσωτερικό ενός από τους κατεστραμμένους θαλάμους των πυρηνικών αντιδραστήρων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα της Ιαπωνία.

Η συσκευή που παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (22 Δεκεμβρίου) είναι μήκους 13 μέτρων και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους αξιωματούχους μια βαθύτερη άποψη του τι συνέβητης στη Μονάδα 2 στο πυρηνικό εργοστάσιο, όπου οι λεπτομέρειες σχετικά με τη ζημιά από τη λιωμένη καύσιμη ύλη παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες.

Το εργοστάσιο της Φουκουσίμα είχε υποστεί πολλαπλές κατακρημνίσεις μετά τον σεισμό του 2011 που ήταν η αιτία να προκληθεί και το φονικό τσουνάμι που διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Η εύρεση των λιωμένων στοιχείων καυσίμου είναι ζωτικής σημασίας για τον καθορισμό της σωστής μεθόδου και τεχνολογίας για την απομάκρυνσή της, την πιο απαιτητική διαδικασία κατά τη διάρκεια της αποξήλωσης των εγκαταστάσεων δεκαετιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας