ΑρχικήHow toΠώς να μετακινήσετε τις εφαρμογές στην εξωτερική κάρτα μνήμης SD

Πώς να μετακινήσετε τις εφαρμογές στην εξωτερική κάρτα μνήμης SD

Πώς να μετακινήσετε τις εφαρμογές στην εξωτερική κάρτα μνήμης SD.

Παρόλο που η προεπιλεγμένη εσωτερική αποθήκευση των συσκευών Android συνεχίζει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο δραστικά, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να στρέφονται προς τιε εξωτερικές κάρτες μνήμης τύπου SD για επιπλέον πρόσθετο χώρο.

Η Google μερίμνησε για αυτό θέμα και έχει εισαγάγει μερικά κομψά χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια που καθιστούν δυνατή την μετακίνηση των εγκατεστημένων εφαρμογών από την εσωτερική αποθήκευση κάποιας κινητής συσκευής σε μία εξωτερική κάρτα μνήμης SD.

Ωστόσο, πριν πάτε να αγοράσετε μια κάρτα SD 128GB ή 256GB, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα smartphone δεν υποστηρίζουν οποιοδήποτε μέγεθος εξωτερικής μνήμης, δηλαδή έχουν ένα ανώτατο όριο αναφορικά με της χωρητικότητα αποθήκευσης. Ενώ πολλά smartphones δεν υποστηρίξουν οποιαδήποτε κάρτα μνήμης, οπότε πριν προβείτε σε αγορά αξίζει να ελέγξετε το εγχειρίδιο των προδιαγραφών της συσκευής σας, για να σιγουρευτείτε ή ρωτήστε κάποιο κατάστημα πουλάει κινητά τηλέφωνα για να σας εξηγήσει επακριβώς τι πρέπει να κάνετε.

Ας δούμε παρακάτω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να μετακινήσετε τις εφαρμογές από τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης μιας κινητής συσκευής σε μία εξωτερική κάρτα μνήμης τύπου SD.

Ωστόσο, δυστυχώς, δεν είναι δυνατή η μετακίνηση όλων των εφαρμογών από την εσωτερική αποθήκευση μιας συσκευής, αλλά εφόσον μπορεί να μετακινηθεί, θα εμφανιστεί στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις” στο μενού “Εφαρμογές”.

Με την λίστα εφαρμογών που θα έχετε ανοιχτή, μεταβείτε απλώς στην εφαρμογή που θέλετε να μετακινήσετε και πατήστε επάνω της για επιβεβαίωση . Ίσως χρειαστεί να μετακινηθείτε προς τα κάτω στο επόμενο μενού μέχρι να δείτε πληροφορίες αποθήκευσης. Η επιλογή μετακίνησης της εφαρμογής σας σε μια κάρτα SD θα πρέπει να εμφανίζεται κάτω από αυτές τις πληροφορίες, ωστόσο, αν είναι γκρι, η εφαρμογή σας είναι μία από αυτές που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Από το Android Marshmallow και μετά, το λειτουργικό σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν εφαρμογές και αρχεία σε μια κάρτα SD καταστώντας το ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Αυτό το χαρακτηριστικό εγκαθιστά αυτόματα τις επιτρεπόμενες εφαρμογές στην κάρτα SD από προεπιλογή, αντί να χρειάζεται να μετακινείστε τα δεδομένα με μη αυτόματο τρόπο.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου, ότι μετά την έγκρισή για μετακίνηση των εφαρμογών, η κάρτα SD δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το τηλέφωνο χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργικότητα της συσκευής. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, τότε η κάρτα SD διαμορφώνεται ως τοπική μονάδα EXT4, με κρυπτογράφηση AES 128 bit και πλέον θεωρείται ως μέρος του βασικού συστήματος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166