ΑρχικήΥπολογιστέςΗ Toshiba αρνείται πως θα πουλήσει το τμήμα υπολογιστών

Η Toshiba αρνείται πως θα πουλήσει το τμήμα υπολογιστών

Η Toshiba αρνείται πως θα πουλήσει το τμήμα υπολογιστών.

Η Toshiba επισήμανε ότι δεν συζητά με κανέναν για την υποτιθέμενη πώληση του τμήματος των υπολογιστών της, είναι κάτι που το επιβεβαίωσε κατηγορηματικά ο Ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας την Παρασκευή (εχθές). Συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία αρνείται πως διαπραγματεύεται με την Asustek Computer Inc. της Ταϊβάν

Λέγεται επίσης ότι ο όμιλος Lenovo της Κίνας δήλωσε πως ενδιαφέρεται να αγοράσει τη μονάδα PC της Toshiba .

Σύμφωνα με το Reuters, η Toshiba δήλωσε στο παρελθόν ότι επιθυμούσε να πουλήσει τις την επιχείρηση ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς προσπαθεί να αποφύγει την κατάργησή της από το χρηματιστήριο του Τόκυο.

Επί του παρόντος, είναι γεγονός πως η εταιρεία αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα μετά την πτώχευση του πυρηνικού της τμήματος που βρίσκεται στην Αμερική και πλέον προσπαθεί να βελτιώσει τον οικονομικό της ισολογισμό μέχρι το τέλος ερχόμενου Μαρτίου.

Οι επιχειρήσεις υπολογιστών αντιπροσωπεύουν το 3,5% των καθαρών εσόδων της Toshiba, αυξάνοντας τα 747 εκατομμύρια δολάρια.

Επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, η Toshiba πώλησε πριν λίγο καιρό τη μάρκα Toshiba Memory στη Bain Capital για 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, η διαδικασία δημοπράτησης της Toshiba Memory δεν ήταν απρόσκοπτη και οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σημαίνει ότι η Toshiba ενδέχεται να μην λάβει την απαιτούμενη άδεια αντιντάμπινγκ μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικό ισοζύγιο για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Επιπλέον αναφέρθηκε ότι η Toshiba θέλει να συγκεντρώσει 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας νέες μετοχές μέσω κατανομής σε τρίτους.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166