ΑρχικήΛογισμικάΗ τράπεζα Barclays διέκοψε την χορήγηση Kaspersky Anti-Virus στους online πελάτες της

Η τράπεζα Barclays διέκοψε την χορήγηση Kaspersky Anti-Virus στους online πελάτες της

Η τράπεζα Barclays διέκοψε την χορήγηση Kaspersky Anti-Virus στους online πελάτες της, ως μέτρο προφύλαξης.

Η τράπεζα Barclays σταμάτησε να προσφέρει δωρεάν προϊόντα προστασίας από ιούς Kaspersky σε νέους πελάτες στο διαδίκτυο που επιθυμούν να κάνουν χρήση των τραπεζικών υπηρεσιών της εταιρείας. Όλα αυτά συνέβησαν μετά από την επίσημη προειδοποίηση της Βρετανικής κυβέρνησης, η οποία πιστεύει ότι το λογισμικό πιθανόν να συνδέεται με τη Ρωσική κυβέρνηση.

Η Barclays έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 290.000 πελάτες που χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της τράπεζας, το Σάββατο (2 Δεκεμβρίου), δηλώνοντας: Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε κατηγορηματικά να αφαιρεθούν οποιαδήποτε Ρωσικά προϊόντα από κάθε ευαίσθητο σύστημα που περιλαμβάνει μυστικές πληροφορίες.

«Παρ’ όλο που έχουμε λάβει προληπτικά μέτρα απέναντι σε υποτιθέμενους κινδύνους, δηλαδή να μην προσφέρουμε πλέον το λογισμικό Kaspersky στους νέους χρήστες μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πελάτες μας πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το Kaspersky».

Η Barclays δήλωσε ότι αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα την ασφάλεια των πελατών της. Το συγκεκριμένο λογισμικό προσφερόταν δωρεάν στους διαδικτυακούς πελάτες της τράπεζας με την προοπτική να ενισχυθεί η ασφάλεια τους, μέσω δωρεάν δωδεκάμηνης άδειας.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166