Το Falcon Heavy της SpaceX θα μεταφέρει ένα Tesla Roadster στο πρώτο του ταξίδι προς τον Άρη

Το Falcon Heavy της SpaceX θα μεταφέρει ένα Tesla Roadster στο πρώτο του ταξίδι προς τον Άρη

Το Falcon Heavy της SpaceX θα μεταφέρει ένα Tesla Roadster στο πρώτο του ταξίδι προς τον Άρη.

Την Παρασκευή το βράδυ, η SpaceX και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ο Elon Musk, διευκρίνισαν τα σχέδιά τους σχετικά με την εκτόξευση του Falcon Heavy, το οποίο σκοπεύει κάποια μέρα, στο απώτερο μέλλον, να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα με τον Musk, η παρούσα αποστολή Falcon Heavy θα εκτοξευθεί για πρώτη φορά στις αρχές του 2018 και το φορτίο θα περιλαμβάνει ένα Tesla Roadster.

Η πρώτη εκτόξευση του Falcon Heavy θα έχει μορφή δοκιμαστικού χαρακτήρα, δηλαδή θα κάνει μία δοκιμαστική πτήση με το απαραίτητο ωφέλιμο φορτίο προκειμένου να διαπιστώσουν οι ειδικοί αν υπάρχουν δυσλειτουργίες.

Επιπλέον, ο Musk έχει επανειλημμένα αναφέρει – συμπεριλαμβανομένου και του tweet προχθές το βράδυ – ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το Falcon Heavy να εκραγεί τη στιγμή της εκτόξευσης ή κατά την διάρκεια της πτήσης, εν μέρει επειδή η άρτια λειτουργία των κινητήρων δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, πόσο μάλλον όταν πιέζει ο χρόνος και πρέπει όλα να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι μία από τις λίγες φορές που ο Musk επέλεξε να υποβαθμίσει τις προσδοκίες του για την αποστολή, παρά να είναι ​​υπερβολικά αισιόδοξος για ένα έργο σαν και αυτό που έχει ένα αισθητά καθυστερημένο χρονοδιάγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας