ΑρχικήΟικονομίαΗ Goldman Sachs βλέπει θετικά το Bitcoin και κατ' επέκταση τα ψηφιακά...

Η Goldman Sachs βλέπει θετικά το Bitcoin και κατ’ επέκταση τα ψηφιακά νομίσματα

Η Goldman Sachs βλέπει θετικά το Bitcoin και κατ’ επέκταση τα ψηφιακά νομίσματα.

Ακόμα κι αν το bitcoin μπορεί να είναι υπερβολικά απρόβλεπτο για τις τράπεζες της Wall Street, η Goldman Sachs Group εξετάζει με ποιο τρόπο μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των πελατών της για το δημοφιλές κρυπτονόμισμα.

Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου γεγονότος, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, ο Lloyd Blankfein σχολίασε την αστάθεια του bitcoin ως επένδυση, λέγοντας:

«Κάτι που κινείται πάνω – κάτω, κατά 20% σε μια μέρα αναμφισβήτητα θεωρείται ως μία ριψοκίνδυνη επένδυση».

Ωστόσο, η Goldman Sachs θα ήταν πρόθυμη να πραγματοποιήσει συναλλαγές σε bitcoin εάν το ψηφιακό νόμισμα αρχίσει να εμπορεύεται την αξία του με λιγότερο ασταθή τρόπο, κάτι που θα το καταστήσει ακόμη πιο εδραιωμένο. Αυτό είναι το κυριότερο ζήτημα για τις περισσότερες μεγάλες τράπεζες, παρ’ όλο που οι πελάτες τους βλέπουν μεγάλο ενδιαφέρον το bitcoin, οι ίδιοι θεωρούν πως είναι πολύ επικίνδυνο για να εμπλακούν, αφού έχει μεγάλο ρίσκο για τα συμφέροντά τους.
Η Goldman Sachs βλέπει θετικά το Bitcoin και κατ’ επέκταση τα ψηφιακά νομίσματα

Σε αντίθεση με τα φυσικά νομίσματα, το bitcoin δεν υποστηρίζεται επί του παρόντος ή δεν ρυθμίζεται από καμία κυβέρνηση, και στην πραγματικότητα ετούτη η παράμετρος το κάνει ακόμη πιο απρόβλεπτο, ωστόσο αν κάποια μέρα μεταβληθεί αυτή η κατάσταση πολύ πιθανόν να τραβήξει το ενδιαφέρον των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και κατά συνέπεια θα λάβει την ευρεία υποστήριξη τους.

Από την άλλη πλευρά, το blockchain, η τεχνολογία πού βρίσκεται πίσω από το bitcoin έχει τραβήξει την προσοχή των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των κυβερνήσεων που βλέπουν πάνω σε αυτό μια τεράστια αξία και η συγκεκριμένη είδα θα μπορούσε να γνωρίσει εφαρμογή σε διάφορους τομείς κάνοντας το απόλυτα χρηστικό.

Επί του παρόντος, υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των στελεχών της Wall Street και των αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με το εάν τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν αξιόλογη επένδυση. Ο Jamie Dimon, Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, είναι ένας από τους ισχυρότερους επικριτές του bitcoin και αποκάλεσε την τα κρυπτονομίσματα ως «απάτη» νωρίτερα αυτό το έτος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166