Η Uber ανέπτυξε μυστικό σύστημα για να κλειδώνει τους υπολογιστές του προσωπικού σε έφοδο της αστυνομίας

Η Uber ανέπτυξε μυστικό σύστημα για να κλειδώνει τους υπολογιστές του προσωπικού σε έφοδο της αστυνομίας

Η Uber ανέπτυξε μυστικό σύστημα για να κλειδώνει τους υπολογιστές του προσωπικού σε έφοδο της αστυνομίας.

Η Uber ανέπτυξε ένα μυστικό σύστημα που ονομάζεται Ripley, το οποίο κλειδώνει τους υπολογιστές του προσωπικού που εργάζονται στα γραφεία της εταιρείαςσε περίπτωση αστυνομικής επιδρομής, εμποδίζοντας τους αστυνομικούς να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης.

Η εταιρία χρησιμοποίησε το σύστημα Ripley για δύο συναπτά έτη, το 2015 και το 2016 σε χώρες όπως ο Καναδάς, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Γαλλία και το Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το Ripley αναπτύχθηκε για να αποτρέψει τους φορολογικούς ελεγκτές του Καναδά, οι οποίοι πίστευαν ότι η Uber είχε παραβιάσει τους φορολογικούς νόμους, και το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως οι ελεγκτές είχαν ένταλμα για να κάνουν την έρευνα, και δεν ήταν μία απλή υπόθεση ρουτίνας.

Για να καταλάβετε πώς λειτουργούσε το κόλπο: Μόλις οι φορολογικοί ελεγκτές έμπαιναν στο γραφείο της εταιρείας στο Μόντρεαλ, οι υπάλληλοι της Uber έστειλαν αμέσως σήμα στην έδρα τους στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία με τη σειρά της κλείδωνε εξ αποστάσεως το σύστημα των υπολογιστών σε όλα τα γραφεία του κόσμου που ανήκαν σε αυτήν.

Η Uber ανέπτυξε για πρώτη φορά το σύστημα, που αρχικά ονομάστηκε “unexpected visitor protocol”, μετά από αστυνομική επιδρομή στο γραφείο του στις Βρυξέλλες, όπου οι Βέλγοι όπου οι αστυνομικοί είχαν εντολή να ελέγξουν τα οικονομικά έγγραφα της εταιρείας, το σύστημα πληρωμών και τα στοιχεία των εργαζομένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας