Η Verticalscope χακαρίστηκε ξανά μέσα σε ένα χρόνο περίπου

Η Verticalscope χακαρίστηκε ξανά μέσα σε ένα χρόνο

Η Verticalscope χακαρίστηκε ξανά μέσα σε ένα χρόνο.

Οι χάκερ επέστρεψαν για άλλη μια φορά στο Verticalscope, η οποία είναι μια καναδική εταιρεία που διαχειρίζεται εκατοντάδες δημοφιλή φόρουμ συζητήσεων στο διαδίκτυο με πάνω από 45 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Η παραβίαση έχει υπονομεύσει τουλάχιστον 2,7 εκατομμύρια προφίλ χρηστών με ευαίσθητες πληροφορίες . Η εταιρεία με έδρα το Τορόντο διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο φόρουμ υποστήριξης που εκτείνεται σε πολλές ιστοσελίδες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, από ταξίδια, το αυτοκίνητο μέχρι το αθλητισμό και την τεχνολογία.

Τον Ιούνιο του 2016, η Verticalscope παραδέχθηκε ότι υπέστη μια σοβαρή παραβίαση δεδομένων και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών να τεθούν σε κίνδυνο, δηλαδή τα δεδομένα τους διέρρευσαν στο διαδίκτυο πολλαπλών δημοσιεύσεων στο blog του Leakedsource.com.

Η τελευταία παραβίαση επηρέασε έξι ιστοσελίδες, όπως η Toyotanation.com , το Jeepforum.com – η δεύτερη πιο δημοφιλής ιστοσελίδα της εταιρείας – και το Watchuseek.com , και αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον εμπειρογνώμονα ασφαλείας Brian Krebs .

Ο ερευνητής ασφαλείας και ιδρυτής της Hold Security, Alex Holden, ενημέρωσε την Krebs την περασμένη εβδομάδα ότι οι χάκερ πωλούσαν πρόσβαση στο Verticalscope.com και σε μια σειρά άλλων ιστότοπων που λειτουργούσε η εταιρεία.

Ο Holden υποψιαζόταν αρχικά ότι ένας κοινός απατεώνας απλά προσπαθούσε να μεταπωλήσει δεδομένα που είχαν κλαπεί στην παραβίαση του 2016.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας