ΑρχικήΕιδήσειςΗ Verticalscope χακαρίστηκε ξανά μέσα σε ένα χρόνο περίπου

Η Verticalscope χακαρίστηκε ξανά μέσα σε ένα χρόνο περίπου

Η Verticalscope χακαρίστηκε ξανά μέσα σε ένα χρόνο.

Οι χάκερ επέστρεψαν για άλλη μια φορά στο Verticalscope, η οποία είναι μια καναδική εταιρεία που διαχειρίζεται εκατοντάδες δημοφιλή φόρουμ συζητήσεων στο διαδίκτυο με πάνω από 45 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών.

Η παραβίαση έχει υπονομεύσει τουλάχιστον 2,7 εκατομμύρια προφίλ χρηστών με ευαίσθητες πληροφορίες . Η εταιρεία με έδρα το Τορόντο διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο φόρουμ υποστήριξης που εκτείνεται σε πολλές ιστοσελίδες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, από ταξίδια, το αυτοκίνητο μέχρι το αθλητισμό και την τεχνολογία.

Τον Ιούνιο του 2016, η Verticalscope παραδέχθηκε ότι υπέστη μια σοβαρή παραβίαση δεδομένων και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 45 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών να τεθούν σε κίνδυνο, δηλαδή τα δεδομένα τους διέρρευσαν στο διαδίκτυο πολλαπλών δημοσιεύσεων στο blog του Leakedsource.com.

Η τελευταία παραβίαση επηρέασε έξι ιστοσελίδες, όπως η Toyotanation.com , το Jeepforum.com – η δεύτερη πιο δημοφιλής ιστοσελίδα της εταιρείας – και το Watchuseek.com , και αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον εμπειρογνώμονα ασφαλείας Brian Krebs .

Ο ερευνητής ασφαλείας και ιδρυτής της Hold Security, Alex Holden, ενημέρωσε την Krebs την περασμένη εβδομάδα ότι οι χάκερ πωλούσαν πρόσβαση στο Verticalscope.com και σε μια σειρά άλλων ιστότοπων που λειτουργούσε η εταιρεία.

Ο Holden υποψιαζόταν αρχικά ότι ένας κοινός απατεώνας απλά προσπαθούσε να μεταπωλήσει δεδομένα που είχαν κλαπεί στην παραβίαση του 2016.

 

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166