ΑρχικήΕιδήσειςΗ Βιρτζίνια απαγόρευσε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογικές αναμετρήσεις

Η Βιρτζίνια απαγόρευσε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογικές αναμετρήσεις

Η Βιρτζίνια απαγόρευσε την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογικές αναμετρήσεις, διότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες πως οι χάκερς μπορούν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Η Βιρτζίνια συμφώνησε την Παρασκευή (8 Σεπτεμβρίου) να σταματήσει αμέσως τη χρήση μηχανών ψηφοφορίας πριν από τις κυβερνητικές εκλογές της τον Νοέμβριο μετά από ανησυχίες των εμπειρογνωμόνων ασφαλείας ότι η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι δυνητικά ευάλωτη στους χάκερς. Η απόφαση, που ελήφθη από το κρατικό συμβούλιο των εκλογών της Βιρτζίνια, έρχεται μετά το Τμήμα Εκλογών (Virginia Department of Elections) της Βιρτζίνια που συνέστησε τα μηχανήματα να καταργηθούν δια παντός.

Η κίνηση σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για μία αμερικανική Πολιτεία η οποία επιθυμεί να ενισχύσει την ασφάλεια του κυβερνητικού εκλογικού συστήματος μετά το φιάσκο των προεδρικών εκλογών του 2016. Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν τον Ιανουάριο στο συμπέρασμα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε μια σύνθετη «εκστρατεία επιρροής» που περιλαμβάνει κυτταρικές επιθέσεις, παραπληροφόρηση και διαρροές για να κυριαρχήσει η ψήφος υπέρ του Donald Trump.

“Καθώς οι απειλές για την ασφάλεια κατά των εκλογικών συστημάτων έχουν αυξηθεί, το Τμήμα έχει τεθεί σε εγρήγορση και επιφυλακή όσον αφορά τις πιθανές απειλές κατά του εξοπλισμού ψηφοφορίας”, ανέφερε το Τμήμα Εκλογών της Βιρτζίνιας σε σημείωμα. Επίσης υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι η έρευνα ασφαλείας που αφορά την ψηφιακή συσκευή άμεσης καταγραφής ηλεκτρονικών ψήφων (DRE ή touchscreen) μπορεί να επηρεαστεί από τους εισβολείς του κυβερνοχώρου, με αρνητικά αποτελέσματα.

“Πρόσθετες αναφορές ανησυχίας από την DefCon επισημαίνουν ρητά πως ο κωδικός πρόσβασης για ένα DRE που χρησιμοποιείται στη Κοινοπολιτεία έδειξε ότι είναι ενιαίος και μοιράζεται σε όλα τα μηχανήματα από έναν μεμονωμένο προμηθευτή.

Μετά από μια επισκόπηση διαφόρων DREs, ο Οργανισμός Πληροφοριών για τις Τεχνολογίες της Βιρτζίνια (VITA) έκρινε ότι “κάθε συσκευή που αναλύθηκε παρουσίασε σημαντικούς κινδύνους για την ακεραιότητα ή τη διαθεσιμότητα της εκλογικής διαδικασίας”. Σημείωσε επίσης ότι η ενδεχόμενη απώλεια ψήφου σε κάθε σύστημα ήταν “σημαντική”, καθώς καμία από τις μηχανές δεν φαίνεται να παράγει μονοπάτια ελέγχου χαρτιού κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας.

Τον Ιούνιο, περισσότεροι από 100 εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας και της ψηφοφορίας προέτρεψαν το Κογκρέσο σε μια επιστολή να λάβει μέτρα για τη σταδιακή κατάργηση των μηχανών ψηφοφορίας DRE, τα οποία δεν παράγουν ψηφοδέλτια χαρτιού εξακριβωμένα από ψηφοφόρους, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ψήφοι είναι ακριβείς.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, της Ρωσίας οι hackers στόχευαν τα εκλογικά συστήματα τουλάχιστον 21 Πολιτειών στην πορεία προς τις εκλογές του Νοεμβρίου του περασμένου έτους. Παρόλο που ένας μικρός αριθμός συστημάτων παραβιάστηκε με επιτυχία, η DHS δήλωσε τότε πως πως όλα κύλησαν ομαλά.

Η Βιρτζίνια ενέκρινε νωρίτερα ένα νόμο που διέταζε τη σταδιακή κατάργηση των μηχανών DRE μέχρι το 2020.

Αυτό το Νοέμβριο, η πολιτεία θα εκλέξει έναν νέο κυβερνήτη, όπως και άλλους αξιωματούχους. Ο Richmond Times-Dispatch αναφέρει ότι 10 περιοχές έχουν αγοράσει εξοπλισμό ψηφοφορίας για τις επερχόμενες εκλογές, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να το πράξουν σύντομα πριν από τις επερχόμενες εκλογές στις 7 Νοεμβρίου.

«Η ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας είναι πάντοτε υψίστης σημασίας και το Τμήμα είναι συνεχώς σε εγρήγορση σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια του εξοπλισμού ψηφοφορίας που χρησιμοποιείται στη Βιρτζίνια», δήλωσε ο κ. Edgardo Cortés. “Η ικανότητα συμμετοχής στη δημοκρατία μας είναι ένα από τα σημαντικότερα δικαιώματα που έχουμε ως πολίτες και το Τμήμα Εκλογών είναι αφιερωμένο στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων στη δημοκρατική διαδικασία”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166