ΑρχικήΑπόψειςΗ Viztech τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τα δεδομένα του διαδικτύου

Η Viztech τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τα δεδομένα του διαδικτύου

H Viztech τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τα δεδομένα του διαδικτύου.

Ο νεόφερτος καινούργιος κλάδος της τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Viztech υιοθετεί την τεχνολογία νευρωνικών δικτύων πίσω από το σύστημα αναγνώρισης προσώπου του iPhone X σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, προσφέροντας μια σειρά εφαρμογών που περιλαμβάνουν ανίχνευση βίντεο για την επίλυση των αυξανόμενων κρίσεων στο online εξτρεμιστικό περιεχόμενο και την ασφάλεια στη περιήγηση του διαδικτύου. Ο David Fulton, Διευθύνων Σύμβουλος της WeSee, εξηγεί …

Μπορείτε να φανταστείτε το Διαδίκτυο χωρίς την Google; Για να είμαστε αντικειμενικοί θα ήμασταν αρκετά χρόνια πίσω. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι γίγαντες του διαδικτύου έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην εξέλιξη της τεχνολογίας, όμως από την άλλη πλευρά αυτές οι κολοσσιαίες εταιρείες, δεν έχουν καταφέρει να εξαλείψουν αποτελεσματικά το προπαγανδιστικό περιεχόμενο. Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα σχετικά με το περιεχόμενο του ψηφιακού βίντεο.

Γιατί να μας νοιάζει; Λοιπόν, η ποσότητα το βίντεο που ανεβαίνει στον ιστό αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Cisco, μέχρι το 2020 θα υπάρχουν περίπου 65 τρισεκατομμύρια εικόνες και 6 τρισεκατομμύρια βίντεο ανεβασμένα στο διαδίκτυο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα πάνω από το 80% της συνολικής κίνησης στο διαδίκτυο να είναι είτε εικόνα είτε βίντεο – και αυτό θα συμβεί σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Οι κύριοι κινητήρες, όπως η Google, βασίζονται σε μεταδεδομένα με ανθρώπινο tag για να πραγματοποιήσουν τις αναζητήσεις τους. Αυτές οι ετικέτες μετα-δεδομένων γράφονται και προστίθενται όταν δημιουργείται περιεχόμενο με βάση το κείμενο, καθιστώντας το ορατό για τις μηχανές αναζήτησης και ως εκ τούτου αναζητήσιμο.

Το περισσότερο περιεχόμενο σε βίντεο που μεταφορτώνεται στο Διαδίκτυο προέρχεται από ιδιώτες και όχι από τηλεοπτικά κανάλια και τόσο υλικό που ανεβαίνει μέσα σε 30 ημέρες ανεβαίνει για να το παρακολουθήσει κάποιος θα χρειαζόταν 30 χρόνια και συνολικά για όλα τα βίντεο που υπάρχουν στο Web, θα χρειαστεί για να τα δει όλα αυτά ένα άτομο πάνω από 100.000 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, αυτός που ανεβάζει το βίντεο θα χρειαζόταν πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια για να επισημάνει με το χέρι τα μετα-δεδομένα. Τούτη η πτυχή ουσιαστικά καθιστά αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο σώμα του περιεχομένου εικόνας και βίντεο στο Διαδίκτυο αδύνατο να ανιχνευθεί και να κατηγοριοποιηθεί χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες τεχνικές – και επομένως η κατάσταση δυσκολεύει δραματικά. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έως το 2020 περίπου το 80% του Διαδικτύου θα είναι άγνωστο χρησιμοποιώντας τις τρέχουσες τεχνικές.

Αυτή η αδυναμία να εντοπιστεί, να παρακολουθηθεί και να φιλτραριστεί αυτόματα το περιεχόμενο βίντεο προκαλεί αυξανόμενα προβλήματα συμπεριλαμβανομένου της αστυνόμευσης του επικίνδυνου και ακατάλληλου οπτικού υλικού, όπως προπαγάνδα, τρομοκρατία και ψεύτικες ειδήσεις.

Αυτό περιλαμβάνει τα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί και φορτωθεί από τρομοκρατικές ομάδες. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May κάλεσε πρόσφατα τους γίγαντες του Διαδικτύου – συμπεριλαμβανομένων των Facebook, YouTube και Microsoft – να βρουν έναν τρόπο ανίχνευσης και απομάκρυνσης αυτού του περιεχομένου μέσα σε δύο ώρες ή σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τεράστια πρόστιμα. Βλέπουμε αυτό το συναίσθημα να υποστηρίζεται έμπρακτα από τους νομοθέτες στη Γερμανία, οι οποίοι ενέκριναν πριν λίγο καιρό ένα νομοσχέδιο που ενδεχομένως δίνει ποινές φυλάκισης για κάποιο “προφανώς παράνομο” περιεχόμενο, όπως για γραπτό κείμενο, φωτογραφίες, εικόνες, και βίντεο.

Βέβαια όσες ιστοσελίδες δεν θα είναι σε θέση να εντοπίσουν αυτό το είδος περιεχομένου, πιθανότατα να επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη φήμη της εταιρείας, λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων απέναντι σε τόσο σοβαρά ζητήματα.

Τα μεγάλα εμπορικά σήματα διαπιστώνουν όλο και περισσότερο ότι οι διαφημίσεις τους τρέχουν παράλληλα με ακατάλληλο οπτικό υλικό. Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί ενοχή μέσω της σύνδεσης και έχει οδηγήσει στην κρίση της «εμπορικής ανασφάλειας». Ως εκ τούτου έχει αρνητικές συνέπειες για τους μεγάλους διαδικτυακούς παίκτες όπως το Facebook και το YouTube – μαζί με τους εκδότες γενικότερα – που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν λύση.

Με την εμπιστοσύνη των διαφημιζόμενων στις πλατφόρμες τους σταδιακά να χάνεται, επιπλέον κινδυνεύει να χαθεί ένα ζωτικό ρεύμα εισοδήματος αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από την ανικανότητα ανταπόκρισης απομάκρυνσης του απαράδεκτου περιεχόμενου.

Η απάντηση βρίσκεται στο νέο πεδίο του Viztech, ενός νεοσύστατου τομέα που θα μπορούσε να έχει διακλαδώσεις πολύ πέρα ​​από την εξουδετέρωση του εξτρεμιστικού ψηφιακού περιεχομένου και περιήγηση στο διαδίκτυο. Οι πρωτοπόροι της Viztech αναπτύσσουν καινοτόμο τεχνολογία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να εκπαιδευτεί για να εντοπίσει ακατάλληλο ή συγκεκριμένο περιεχόμενο, όπως σημαία ISIS ή πρόσωπο γνωστού ιεροκήρυκα του Ισλάμ. Αυτή η ισχυρή τεχνολογία μπορεί να ανιχνεύσει και να κατηγοριοποιήσει τα βίντεο, καθώς και τις ακίνητες εικόνες, γρήγορα και αποτελεσματικά, επεξεργάζοντας πληροφορίες όπως ακριβώς και ο ανθρώπινος εγκέφαλος, αλλά μέχρι και 1.000 φορές πιο γρήγορα.

Η Viztech καθοδηγείται από συστήματα μηχανικής εκμάθησης και νευρωνικών δικτύων, παρόμοια με την τεχνολογία που βρίσκεται πίσω από το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου του iPhone X, αλλά είναι πιο εξελιγμένο, και η Apple υπόσχεται ακόμα πιο προηγμένο AI στις μάζες. Δεν βλέπει μόνο οπτικό περιεχόμενο, αλλά καταλαβαίνει επίσης κάθε στοιχείο πολλαπλών στρωμάτων μέσα σε εικόνες και βίντεο με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε εμείς οι άνθρωποι. Επιτρέπει στους οργανισμούς να εξακριβώνουν αυτόματα και να εκμεταλλεύονται τις τεράστιες ευκαιρίες και την αξία που είναι κρυμμένες μέσα σε όλες τις ψηφιακές εικόνες και βίντεο.

Ακόμη και σε αυτό το πρώιμο στάδιο, η τεχνολογία στο Viztech έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει βιομηχανίες. Πάρτε ως παράδειγμα το ανέβασμα βίντεο στο YouTube, οι άλλες παρόμοιες πλατφόρμες ,όπου θα μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη μιας κατάλληλης μηχανής αναζήτησης βίντεο, και το πιο σημαντικό, να κατηγοριοποιήσει γρήγορα και εύκολα, προσθέτοντας αυτόματα ετικέτες στο περιεχόμενο βίντεο εν συντομία. Κάτι που έπαιρνε ιστορικά ημέρες να γίνει χειροκίνητα μπορεί τώρα να πραγματοποιηθεί αυτόματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα μπορούν να γνωρίζουν το συγκεκριμένο περιεχόμενο βίντεο που βρίσκεται δίπλα σε όλες τις διαφημίσεις. Από τη σκοπιά της δημιουργίας διαφημίσεων και εσόδων, αυτό είναι απλώς μετασχηματιστικό.

Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε επίσης να ενεργοποιήσει το πιο εξελιγμένο φίλτρο ψηφιακού περιεχομένου για υλικό που προορίζεται για ενήλικες, δημιουργώντας έναν πιο φιλικό προς το παιδί ιστό. Και αυτό είναι βέβαιο ότι θα θέσει το χαμόγελο στο πρόσωπο της Theresa May και των ψηφιακών εκδοτών, αφού οι νομοθέτες και οι διαφημιστές ασκούν επί του παρόντος συλλογική πίεση για να αστυνομεύσουν το περιεχόμενό τους.

Εν τω μεταξύ, κοιτάζοντας περισσότερο στο εγγύς μέλλον, ο τομέας Viztech σύντομα θα εξαπολύσει μια εφαρμογή της τεχνολογίας που αποκαλύπτει αν οι άνθρωποι ψεύδονται ή είναι ειλικρινείς μέσω της προηγμένης αναγνώρισης του προσώπου. Αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στον ασφαλιστικό κλάδο (σε σχέση με τις απαιτήσεις) και επίσης να ενισχύσει ενδεχομένως την επιβολή του νόμου.

Έτσι, ίσως το μέλλον που προβλέπεται από την ταινία Tom Cruise, το MINORITY REPORT είναι πιο κοντά από ό, τι ίσως φανταζόμασταν όλοι. Χάρη στους πρωτοπόρους του Viztech, είναι τώρα δυνατό να είναι οι κινήσεις μας προγνωστικές και όχι αντιδραστικές όταν πρόκειται για την παρακολούθηση οπτικού ψηφιακού περιεχομένου – φιλτραρίσματος, αναγνώρισης και κατηγοριοποίησης βίντεο πριν εμφανιστεί ακόμη σε απευθείας σύνδεση στο διαδίκτυο.

Τελικά, η σύνδεση μεταξύ της ανθρώπινης διαίσθησης και της κατανόησης των πολλαπλών στρώσεων οπτικού περιεχομένου, μαζί με την ταχύτητα επεξεργασίας του AI, απλά θα επιφέρει τεράστια αλλαγή στα μελλοντικά πλάνα της τεχνολογίας και όλα αυτά θα οφείλονται στις επαναστατικές δυνατοτήτες του Viztech.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166