ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ Βρετανία απειλεί Facebook και Google με νέους φόρους εάν δεν καταπολεμήσουν...

Η Βρετανία απειλεί Facebook και Google με νέους φόρους εάν δεν καταπολεμήσουν δραστικά την τρομοκρατία

Η Βρετανία απειλεί Facebook και Google με νέους φόρους εάν δεν καταπολεμήσουν δραστικά την τρομοκρατία.

Η Βρετανία μπορεί να επιβάλλει νέους φόρους στους τεχνολογικούς γίγαντες, όπως τη Google και το Facebook, πως δεν καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού στο διαδίκτυο, και πως στην πραγματικότητα αργούν να αφαιρέσουν το υλικό που στοχεύει στο να ριζοσπαστικοποιήσει τους ανθρώπους, και στην ουσία τους κάνει πλύση εγκεφάλου για να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Βρετανός υπουργός, Ben Wallace κατηγόρησε τις τεχνολογικές εταιρείες ότι δεν παραδίδουν τα χρήσιμα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους στη χώρα του, τα οποία σχετίζονται άμεσα με τους τρομοκράτες, αντ’ αυτού εξαναγκάζουν την κυβέρνηση να δαπανήσει τεράστια ποσά για προγράμματα προστασίας, επιτήρησης και άλλα αντιτρομοκρατικά μέτρα στο διαδίκτυο.

«Αν αυτές οι εταιρείες συνεχίσουν να μην συνεργάζονται με τη χώρα μας, θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να επιβάλουμε σκληρούς φόρους σε αυτούς, ούτως ώστε συνετιστούν και κατά συνέπεια να τιμωρηθούν για την αδράνειά τους», ανέφερε σε συνέντευξη ο Wallace στην εφημερίδα Sunday Times.

Στη συνέντευξή του ο Wallace δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα φορολογικά προγράμματα που πρόκειται να θεσπίσει η χώρα. Ωστόσο η εφημερίδα ανέφερε ότι αυτού του είδους οι απαιτήσεις θα λάβουν τη μορφή ενός έκτακτου φόρου, παρόμοιου με αυτόν που επιβλήθηκε στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας από την κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ το 1997.

Ο Wallace μάλιστα επισήμανε το γεγονός πως είναι λάθος κάποιες εταιρείες να βάζουν το κέρδος πάνω από την ασφάλεια μιας χώρας, ειδικά στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. «Έχουμε επενδύσει εκατομμύρια λίρες σε ανθρώπους και τεχνολογία για τον εντοπισμό και την αφαίρεση του περιεχομένου της τρομοκρατίας που σχετίζεται με την τρομοκρατία»υπογράμμισε σε μια δήλωση του.

Το YouTube, που ανήκει στην Google, δήλωσε ότι καταβάλλει καθημερινά τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166