ΑρχικήΟικονομίαΗ Walmart χτυπά στα ίσα την Amazon, αλλά η Wall Street περιμένει...

Η Walmart χτυπά στα ίσα την Amazon, αλλά η Wall Street περιμένει περισσότερα

Η Walmart χτυπά στα ίσα την Amazon, αλλά η Wall Street περιμένει περισσότερα

Στο ομιχλώδες τοπίο του ηλεκτρονικού εμπορίου που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από την Amazon, η Walmart δείχνει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια και πολλές ευκαιρίες για να εκτοπίσει από την κυριαρχία τον αδιαμφισβήτητο γίγαντα, όμως γνωρίζουν όλοι πως για να συμβεί αυτό απαιτείται δυσθεώρητο κόστος.

Η Walmart ανέφερε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίμηνο του Ιουνίου σήμερα, με πολλούς αναλυτές να επικεντρώνονται στο πώς το πράττουν οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου . Η εταιρεία ανέφερε ότι η αξία των εμπορικών συναλλαγών του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 67% το τρίμηνο, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 60%. Ενώ ο ρυθμός αύξησης των εσόδων του ηλεκτρονικού εμπορίου μειώθηκε από 63% το προηγούμενο τρίμηνο, είναι πάνω από 12% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Μετά την αγορά του Jet.com πριν από ένα χρόνο και τον διορισμό του ιδρυτή του, Marc Lore, ως επικεφαλής των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, η Walmart αγόρασε από τότε την Bonobos,την Moosejaw και την Shoebuy (έπειτα μετονομάστηκε σε shoes.com) για αυξήσει την επιρροή της στο διαδίκτυο.

Αλλά η ανάπτυξη έφερε αρκετά εμπόδια στην Walmart. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου δεν περιορίζουν μόνο τα ακαθάριστα περιθώρια κέρδους της, αλλά αυξάνουν και τα λειτουργικά της έξοδα, τα οποία αυξήθηκαν κατά 3,9% το τρέχον τρίμηνο “κυρίως λόγω των επενδύσεων στα προαναφερόμενα εμπορικά σήματα και την τεχνολογία”.

Σε μία αξιοσημείωτη κουβέντα που έγινε από αναλυτές και δημοσιογράφους για να συζητήσουν την έκθεση κερδών, τα στελέχη της Walmart αναγνώρισαν την απειλή που θέτει η Amazon στο online λιανικό εμπόριο. Ο Greg Foran, διευθύνων σύμβουλος της Walmart ΗΠΑ, αναγνώρισε πως η Amazon είναι “ένας απίστευτα καλός ανταγωνιστής” που ωθεί την Walmart να προσπαθεί να βελτιώνεται όλο και περισσότερο. “Σε μια αγορά που τροποποιείται μέρα με τη μέρα, πρέπει να κάνεις το καλύτερο για να διαπρέψεις”, δήλωσε ο Foran.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία προσέφερε στους πελάτες της αρκετά πλεονεκτήματα έναντι του Amazon , συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης δύο ημερών για πολλά αγαθά που δεν απαιτούν ετήσια καταβολή συνδρομής. Η Walmart ανέφερε ότι τα στοιχεία που διατίθενται για online παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 30% τους προηγούμενους τρεις μήνες στα 67 εκατομμύρια. Επίσης έχει δρομολογήσει την παράδοση νέων καταστημάτων που θα ανέλθουν στα 900 μόνο στις ΗΠΑ, από 670 καταστήματα που ήταν πριν από τρεις μήνες.

Μεγάλο μέρος της αύξησης των εσόδων που ανέρχεται κατά 60% του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν προήλθε από εξαγορές, αλλά από το walmart.com, που οφείλεται εν μέρει στις πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών παντοπωλείου. “Παρέχοντας στο κόσμο καταστήματα εντός 10 μιλίων από το σπίτια τους στο 90% περίπου του πληθυσμού των ΗΠΑ μας επιτρέπει να εξυπηρετούμε τους πελάτες με τρόπους που είναι πιο βολικοί γι ‘αυτούς”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Walmart Stores Douglas McMillon στους αναλυτές.

Συνολικά, τα έσοδα της Walmart για το δεύτερο τρίμηνο, ανέρχονται στα 123 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία δήλωσε ότι τα κέρδη του έτους θα έφταναν μεταξύ 4,30 δολ.έως 4,40 δολ. ανά μετοχή, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ωστόσο, τα κέρδη των αποθεμάτων (stock) υποχώρησαν κατά 2% , καθώς οι αναλυτές περίμεναν λίγο περισσότερο βάσει των προσπαθειών της για την καταπολέμηση του Amazon. Το απόθεμα της Walmart “θα μπορούσε να είναι πιο ήπιο δεδομένης της προσδοκίας για υψηλότερη καθοδήγηση”, εξηγεί ο ερευνητής Cowen & Co. Oliver Chen σε ένα ερευνητικό του σημείωμα. «Ο πόλεμος είναι εναντίον του Amazon.com, του Target και του ανταγωνισμού των τιμών, ιδίως στο παντοπωλείο της λιανικής αγοράς».

Η Walmart “εντείνει τις ψηφιακές πρωτοβουλίες”, πρόσθεσε ο Chen, και η εστίαση της εταιρείας τόσο στις τιμές όσο και στην ευκολία θα πρέπει να συμβάλει στην αύξηση του μεριδίου αγοράς. Για σήμερα, τουλάχιστον, η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει το Amazon στο διαδικτυακό λιανικό εμπόριο φαίνεται να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της Wall Street.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166