ΑρχικήΕιδήσειςΚυνηγός φαντασμάτων μέσω του Kinect παρακολουθεί φαντάσματα

Κυνηγός φαντασμάτων μέσω του Kinect παρακολουθεί φαντάσματα

Κυνηγός φαντασμάτων μέσω του Kinect παρακολουθεί φαντάσματα.

Όταν κάποτε η Microsoft ανακοίνωσε το Kinect στο Xbox 360 είχε καταστεί ο βασιλιάς σε αυτόν το δύσκολο τομέα, οι καταναλωτές ήταν αρκετά ενθουσιασμένοι με την προοπτική να χτυπούν τους αντιπάλους στο σαλόνι του χωρίς να αγγίζουν απολύτως τίποτα.

Ωστόσο, από τη στιγμή που αφαιρέθηκε ο αισθητήρας ως υποχρεωτική απαίτηση με το Xbox One , Έχει, ως επί το πλείστον, αγαπηθεί ακόμα περισσότερο, όταν χρησιμοποιείται από ερευνητές και προγραμματιστές. Οι οποίοι έχουν βρει κάποιες έξυπνες περιπτώσεις χρήσης για την τεχνολογία υπέρυθρης ανίχνευσης 3D.

Όμως, το ενδιαφέρον για το Kinect δεν ήταν αποκλειστικό μόνο στην επιστημονική κοινότητα. Ένας αυτοανακηρυχθείς κυνηγός φαντασμάτων στην Αυστραλία έχει ανακαλύψει ότι αυτές οι συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εντοπίσουν φανταστικές φιγούρες. Παραδοσιακά, ένας «επαγγελματίας» στο παραφυσικό πεδίο θα βασιζόταν σε αρχαϊκή τεχνολογία όπως καταγραφείς φωνής και τυπικές κάμερες χειρός.

Ο Graham Lewis, από την άλλη πλευρά, δημιούργησε μια φορητή συσκευή χρησιμοποιώντας τον αισθητήρα, έναν σκληρό δίσκο και μια φορητή οθόνη 7 ιντσών. Και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει συμβάλει στην επιτυχία του μέχρι στιγμής, λέγοντας τα εξής:

Έχω σχεδιάσει μία πρότυπη προσαρμοσμένη φωτογραφική μηχανή Xbox SLS σε μια φορητή οθόνη, η οποία είναι συνδεδεμένη με την συσκευή εγγραφής σκληρού δίσκου. Επί του παρόντος έχω ήδη καταγράψει κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα.

Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι το Kinect δίνει τη δυνατότητα να παρατηρείς πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν. Μιλώντας στο ABC News, ο Lewis μίλησε για ένα περιστατικό όπου διερευνούσε ένα διάσημο «στοιχειωμένο» κτίριο στο North Head, στο Σίδνεϊ και βρήκε το «πνεύμα» του γιου ενός ανθρώπου που εργάστηκε εκεί. Ισχυριζόμενος ότι το αγόρι του μίλησε, προσθέτοντας παρακάτω τα εξής:

Στην οθόνη, παρατήρησα μια μικρή φιγούρα μεγέθους ενός παιδιού. Η φιγούρα φαινόταν να με σκιάζει και όταν πλησίασα τη μικρή φιγούρα την είδα να κυματίζει μπροστά μου και να μου μιλάει, ο Libby μου είπε αμέσως, «αυτός είναι ο μικρός Oliver, ο γιος ενός πρώην εργαζόμενου σε τούτο το κτίριο».

Αυτό το γεγονός μπορεί να φανεί στο παρακάτω βίντεο, όπου μια μικρή φιγούρα παρακολουθείται από τη φωτογραφική μηχανή και φαινομενικά εμφανίζεται από το πουθενά.

Αν και παρόν γεγονός είναι πιθανό να εξηγηθεί πανεύκολα δίχως να χρειάζονται επιστημονικές γνώσεις, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που οι λεγόμενοι κυνηγοί φαντασμάτων έχουν χρησιμοποιήσει τη συσκευή για την αναζήτηση παραφυσικής δραστηριότητας .

Ο αλγόριθμος δεν σχεδιάστηκε ειδικά για το σκοπό αυτό και μπορεί να είναι αρκετά αναξιόπιστος για να δώσει στα άτομα αυτά την ευκαιρία να βρουν αυτό που ψάχνουν. Μια λεπτομερής έκθεση του Polygon σχετικά με αυτό το ακριβές φαινόμενο το 2014 επεκτάθηκε λεπτομερώς αναλύοντας την περίπτωση, λέγοντας πως είναι μία ανοησία να πιστεύεις τέτοιου είδους πράγματα.

Αλλά, αυτό δεν εμπόδισε τη Microsoft να εκμεταλλευτεί αυτή την τάση μετά τη χρήση της συσκευής στην ταινία Παραφυσική δραστηριότητα .

Όσο για τους επίδοξους κυνηγούς φαντασμάτων, ο Lewis έδωσε κάποιες συμβουλές σε όσους μπορεί να θέλουν να το δοκιμάσουν για τον εαυτό τους:

Πρέπει να βγείτε έξω με τη σωστή στάση, αν είναι δυνατόν να βγείτε με μια ομάδα φίλων, μην ψάχνετε για σκοτεινά πράγματα, να έχετε πάντα ένα ανοιχτό και ειλικρινές μυαλό. Να διακατέχεστε με σεβασμό σε αυτό που κάνετε και το σημαντικότερο, να το απολαύσετε. Τα πνεύματα είναι ευγενικά, και δεν κινδυνεύετε να τραυματιστείτε.

Το Kinect επί του παρόντος είναι διαθέσιμο ως προαιρετικό εξάρτημα για το Xbox One. Εάν διαθέτετε το Xbox One S ή σκέφτεστε να παραλάβετε το Xbox One X , θα χρειαστείτε τον προσαρμογέα Kinect που πωλείται ξεχωριστά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166