ΑρχικήΕφαρμογέςΗ WhatsApp εγκαινίασε το μοίρασμα ζωντανής τοποθεσίας (Live Location sharing)

Η WhatsApp εγκαινίασε το μοίρασμα ζωντανής τοποθεσίας (Live Location sharing)

Η WhatsApp εγκαινίασε το το μοίρασμα ζωντανής τοποθεσίας (Live Location sharing).

Η WhatsApp ανακοίνωσε σήμερα ένα αξιόλογο νέο χαρακτηριστικό γνώρισμα, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί δημοφιλές σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν συνείδηση ​​της ασφάλειας.

Αρχικά αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στο Android και στο iOS “τις ερχόμενες εβδομάδες”, η νέα λειτουργία Live Location επιτρέπει στους χρήστες του WhatsApp να μοιράζονται την τοποθεσία τους σε πραγματικό χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά τους. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το WhatsApp σας επιτρέπει ήδη να μοιραστείτε την τρέχουσα τοποθεσία σας, ωστόσο αυτό το χαρακτηριστικό είναι στατικό – εάν μετακινείστε, οι φίλοι σας δεν μπορούν να δουν πού πηγαίνετε.

Η νέα λειτουργία ζωντανής τοποθεσίας, από την άλλη πλευρά, επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν πού βρίσκεστε για ένα χρονικό διάστημα που έχετε ορίσει.

Πως δουλεύει

Για να ξεκινήσετε τη ζωντανή τοποθεσία, μεταβείτε στη συνομιλία – άτομο ή ομάδα – με την οποία θέλετε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί “επισυνάψτε” (συνδετήρα) που υπάρχει στο πεδίο μηνύματος και μεταβείτε στην ενότητα “Τοποθεσία”. Τώρα, εκτός από την υπάρχουσα στατική δυνατότητα κοινής χρήσης τοποθεσίας, θα δείτε “Share Live Location” .

Μπορείτε να ορίσετε πόσο χρόνο επιθυμείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας για 15 λεπτά, μία ώρα ή οκτώ ώρες, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει προσαρμόσιμο χρονόμετρο που σας επιτρέπει να μοιράζεστε την τοποθεσία σας όπως για παράδειγμα 18 λεπτά,.

Ωστόσο, μπορείτε να σταματήσετε να μοιράζεστε τη θέση σας ανά πάσα στιγμή πατώντας το πλήκτρο “σταματήσετε την κοινή χρήση”

Άλλο ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πολλά άτομα από την ίδια ομάδα μπορούν ταυτόχρονα να μοιραστούν τη θέση τους στον ίδιο χάρτη.

Αυτό το είδος λειτουργικότητας κοινής χρήσης τοποθεσίας δεν είναι κάτι καινούργιο, βέβαια. Η Glympse προσέφερε κάτι παρόμοιο εδώ και χρόνια, ενώ η Zenly της Γαλλίας έχει αποκτήσει τρομερή έλξη για την εφαρμογή κοινής χρήσης της τοποθεσίας. Επίσης, η Google αγκάλιασε την κοινή χρήση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο με το Latitude, υπηρεσία που τη σταμάτησε κάπου πίσω το 2013 . Πέρυσι όμως η Google ξεκίνησε τη νέα της αυτόνομη εφαρμογή Trusted Contacts, η οποία προσφέρει σχεδόν ταυτόσημες λειτουργίες, πριν φέρει ακόμα μια άλλη παρόμοια λειτουργία απευθείας στους Χάρτες Google τον Μάρτιο.

Όμως, με περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δραστήριους καθημερινούς χρήστες , η WhatsApp έχει αναδειχθεί ως κοινωνική φαινόμενο για αμέτρητες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις – που καλύπτουν φίλους, οικογένειες, γείτονες, συναδέλφους εργασίας.

Υπάρχουν πολλά περιστατικά χρήσης για αυτό το χαρακτηριστικό – εάν είστε το είδος του ατόμου που μισεί να τον στήνουν σε κάποιο ραντεβού , μπορείτε να δείτε (αν το άλλο πρόσωπο το επιτρέπει) ακριβώς πόσο χρόνο θα περιμένετε μέχρι να φτάσει στο καθορισμένο σημείο συνάντησης . Αλλά ίσως η πιο συνηθισμένη περίπτωση χρήσης θα είναι η ανησυχία των γονιών για τα παιδιά τους.

Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η WhatsApp υπενθυμίζει στους χρήστες ότι – όπως τα μηνύματα και οι κλήσεις – η δυνατότητα ζωντανής τοποθεσίας είναι “κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166