ΑρχικήGadgetSamsung 360 Round camera: Miα πολλά υποσχόμενη κάμερα για VR

Samsung 360 Round camera: Miα πολλά υποσχόμενη κάμερα για VR

Samsung 360 Round camera: Miα πολλά υποσχόμενη κάμερα για VR.

Η Samsung παρουσίασε μια νέα βιντεοκάμερα την Samsung 360 Round video camera για εικονική πραγματικότητα στο συνέδριο του Samsung Developer στο Σαν Φρανσίσκο.

Η νέα κάμερα μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K σε 360 μοίρες, επιτρέποντας σε έναν θεατή να βλέπει παντού ταυτόχρονα είτε σε ζωντανό ή σε εγγεγραμμένο βίντεο. Το Samsung Round 360 διαθέτει 17 φακούς κάμερας και θα είναι διαθέσιμο το τέταρτο τρίμηνο του 2107 δηλαδή οσονούπω.

Ένας ειδικός που δοκίμασε την κάμερα σε συνέδριο ανέφερε ότι «Η έξοδος βίντεο σε πραγματικό χρόνο της κάμερας φαίνεται εξαιρετική σε μια οθόνη 4K της Samsung. Αλλά είναι πολύ θολή η εικόνα όταν το παρακολουθούσα σε ένα headset Samsung Gear VR σε οθόνη Samsung Galaxy S8.

Ο αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, Taeyong Kim, δήλωσε επίσης σε ένα ιδιωτικό event στο συνέδριο του Samsung Developer στο Σαν Φρανσίσκο ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια νέα έκδοση mobile VR technology. Προφανώς θα αποκαλυφθούν περισσότερα το επόμενο διάστημα.

Η Samsung παρουσίασε αρχικά το headset εικονικής πραγματικότητας του Gear το 2014. Λειτουργεί με ένα κινητό τηλέφωνο της Samsung ως οθόνη και αυτήν τη στιγμή ο ελεγκτής της έχει μόλις τρεις βαθμούς ελευθερίας. Αυτό περιορίζει το σύστημα εισόδου για τη συσκευή. Με έξι βαθμούς ελευθερίας, η Samsung θα είναι σε θέση να προσθέσει πλήρη 3D αίσθηση όπου τα χέρια σας ή ακόμα και τα δάχτυλά σας θα είναι μέρος της εικονικής πραγματικότητας, όπως και με το πιο ακριβό, PC-based Oculus Rift.

Το πλεονέκτημα του Gear VR ήταν η χαμηλή τιμή των 100 δολαρίων και η ασύρματη κινητικότητα του. Με βελτιώσεις στην παρακολούθηση και την ακρίβεια των ελεγκτών, το κινητό VR θα μπορούσε να είναι πολύ πιο ελκυστικό, δήλωσε ο Kim. Η Samsung έχει ήδη πουλήσει εκατομμύρια μονάδες VR του Gear, αλλά δεν έχει πει πόσα κομμάτια πουλήθηκαν το τελευταίο χρόνο. Υπάρχουν περισσότερες από 1.000 εφαρμογές στο κατάστημα Oculus.

Η νέα τεχνολογία κινητής VR αναμένεται να έχει καλύτερη προσαρμοστικότητα και η Samsung εργάζεται σκληρά για να επισυνάψει παγκόσμιες συνεργασίες για κινητά VR, δήλωσε ο Kim.

Το Samsung Round VR θα είναι μια πιο ακριβή λύση σε σύγκριση με τη κάμερα Gear360 VR camera προσανατολισμένη στον καταναλωτή, η οποία κοστίζει 125 δολάρια. Η νέα κάμερα μπορεί να καταγράψει εικόνες VR με πλήρη τρισδιάστατο ήχο. Έχει χαμηλό λανθάνοντα χρόνο κινητικότητας και απλές λειτουργίες επεξεργασίας. Ενώ η κάμερα Samsung Gear360 διαθέτει μόνο δύο κάμερες, το Round VR έχει 17 και μπορεί να τραβήξει πολύ περισσότερα δεδομένα. Επί του παρόντος δεν έχει οριστεί ακόμα τιμή για το Samsung Round 360.

Κάθε κάμερα διαθέτει αισθητήρα εικόνας 1/2.8-inch, 2 megapixel και φακό f/1.8. Το Samsung Round 360 διαθέτει έξι μικρόφωνα, συνδεσιμότητα LAN ή USB-C, μνήμη RAM 10 GB και εσωτερική αποθήκευση 40 GB, με υποδοχές επέκτασης για περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Ζυγίζει 1.9 κιλά.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166