ΑρχικήΕιδήσειςΗ Χονολουλού τιμωρεί τους πεζούς μέχρι $ 99 για γραπτά μηνύματα ενώ...

Η Χονολουλού τιμωρεί τους πεζούς μέχρι $ 99 για γραπτά μηνύματα ενώ διασχίζουν το δρόμο

Η Χονολουλού τιμωρεί τους πεζούς μέχρι $ 99 για γραπτά μηνύματα ενώ διασχίζουν το δρόμο.

Η αστυνομία της πόλης της Χαβάης σχεδιάζει να επιβάλει χρηματικό πρόστιμο στους πεζούς που διασχίζουν το δρόμο και γράφουν γραπτά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο.

Η εμμονή με το smartphone έχει φτάσει σε ένα νέο επίπεδο. Η πρωτεύουσα της Χαβάη, η Χονολουλού αποφάσισε να επιβάλλει την τάξη και να θέσει πρόστιμο στους ανθρώπους μέχρι 99 δολάρια σε όσους κοιτάνε τις συσκευές τους ενώ περπατούν στο δρόμο, για να τους εξαναγκάσει να συμπεριφέρονται σωστά.

Ο νέος νόμος δίνει στην αστυνομία την εξουσία να επιβάλει πρόστιμο στους ανθρώπους μέχρι 35 δολάρια για το πρώτο αδίκημά τους, 75 δολάρια για το δεύτερο και 99 δολάρια για το τρίτο. Οι Δημόσιες αρχές ενδεχομένως να καταβάλουν αρκετή προσπάθεια ούτως ώστε να ενημερώσουν όλους τους πολίτες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το νομοσχέδιο τέθηκε σε ισχύ από σήμερα. Ο δήμαρχος της Χονολουλού δήλωσε τον Ιούλιο , ότι «κανένας πεζός δεν θα διασχίζει το δρόμο ή τον αυτοκινητόδρομο ενώ θα βλέπει την κινητή ηλεκτρονική συσκευή του». Περιλαμβάνονται τα κινητά τηλέφωνα καθώς και οποιαδήποτε “συσκευή ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου, συσκευή τηλεειδοποίησης, προσωπικός ψηφιακός βοηθός, φορητός υπολογιστής, βιντεοπαιχνίδι ή ψηφιακή φωτογραφική συσκευή”, αλλά εξαιρείται ο εξοπλισμός ήχου, δηλαδή τα ακουστικά.

“Αυτή είναι μια πολύ σημαντική νομοθεσία που θέτει τον πήχη ψηλά αναφορικά με την ασφάλεια”, ανέφερε ο Brandon Elefante, μέλος του δημοτικού συμβουλίου που πρότεινε το νομοσχέδιο στους New York Times .

Ενώ το Νιου Τζέρσεϋ πρότεινε πρόστιμα ύψους 50 δολάρια για το λεγόμενο distracted walking στα πεζοδρόμια το 2016, η Χονολουλού φαίνεται να είναι η πρώτη πόλη στον κόσμο που έθεσε σε ισχύ νομοθετική δράση για να προστατεύσει τους πολίτες από τους κινδύνους του λεγόμενου αφηρημένου περπατήματος όταν διασχίζουν τους δρόμους.

Άλλες πόλεις που έχουν δοκιμάσει φυσικές προσαρμογές σε μια προσπάθεια να αλλάξουν τη συμπεριφορά των πεζών. Η πόλη του Λονδίνου εγκατέστησε λαμπτήρες φωτισμού στη λωρίδα Brick Lane το 2008 για να αφυπνίσει τους ανθρώπους που περπατούν στο δρόμο ενώ στέλνουν μηνύματα. Πέρυσι, η γερμανική πόλη Άουγκσμπουργκ έφτασε μέχρι να ενσωματώσει σήματα κυκλοφορίας στο έδαφος για να ειδοποιήσει τους διαβάτες.

Οι τραυματισμοί από το αφηρημένο περπάτημα αυξάνονται και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο περπατούν οι άνθρωποι. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Plos One διαπίστωσε ότι το γράψιμο μηνυμάτων στο smartphone κατά το περπάτημα οδήγησαν τους ανθρώπους να υιοθετήσουν μια ολοένα άτακτη μεθοδολογία περπατήματος.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166