ΑρχικήΕιδήσειςΗλεκτρομαγνητικό όπλο του Αμερικανικού Ναυτικού εκτοξεύει βλήματα μέχρι 7 Mach

Ηλεκτρομαγνητικό όπλο του Αμερικανικού Ναυτικού εκτοξεύει βλήματα μέχρι 7 Mach

Το φουτουριστικό ηλεκτρομαγνητικό όπλο του Αμερικανικού Ναυτικού μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα που επιταχύνουν μέχρι 7 Mach.

Το συγκεκριμένο ηλεκτρομαγνητικό όπλο είναι μέρος ενός προηγμένου συστήματος όπλων του αμερικανικού ναυτικού, το οποίο μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα hypervelocity και έχει την ικανότητα να πλήξει στόχους, χωρίς ο εχθρός να έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει, διότι θα πιαστεί απροετοίμαστος λόγω της μεγάλης ταχύτητας που κινείται.

Το όπλο, χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτία για να προωθήσει ένα βλήμα σε ταχύτητες έως και 7.5 Mach, είναι έτοιμο να δοκιμαστεί στο νέο σταθμό Rep-Rate Test Site της Virgin Surface Warfare Centre στη Βιρτζίνια, σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Ναυτικών Ερευνών (ONR) που παρέχεται στο Scout Warrior.

Η οργάνωση ONR, η οποία είναι αφιερωμένη σε πολλές τεχνολογίες του ναυτικού και κατ’ επέκταση του αμερικανικού στρατού, μέσα από έρευνες έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το παρόν όπλο θεωρείται ως μια πιο θανατηφόρα εναλλακτική λύση για βλήματα εξοπλισμένα με εκρηκτικά.

Το σύστημα βασίζεται σε ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις που μεταδίδουν μεγάλες ποσότητες κινητικής ενέργειας για να προωθήσουν ένα βλήμα σε ταχύτητα ρύγχους περίπου 2 χλμ / δευτερόλεπτα. Αποδίδει 3-5 αμπέρ ρεύματος το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, ισούται περίπου με 1.200 βολτ σε μόλις 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

“Το Initial rep-rate (συχνότητα επανάληψης) των πολλαπλών πυροβολισμών έχουν ήδη διεξαχθεί με επιτυχία σε χαμηλή ενέργεια”, δήλωσε η δήλωση του ONR. “Η επόμενη ακολουθία δοκιμών απαιτεί την ασφαλή αύξηση της ενέργειας εκτόξευσης, των ρυθμών καύσης και του μεγέθους salvo”.

Ο οργανισμός σχεδιάζει να δοκιμάσει το όπλο σε 20 megajoules ενέργειας μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και να αυξήσει μέχρι 32 megajoules μέχρι το επόμενο έτος. Το ONR σημειώνει ότι ένα μείγμα από ενέργεια θα είχε ως αποτέλεσμα ένα όχημα ενός τόνου να κινείται στα 160 μίλια την ώρα.

Ο Thomas Beutner, διευθυντής του Τμήματος Πολεμικού Ναυτικού και Όπλων του ONR, δήλωσε: “Τα συγκεκριμένα όπλα και τα άλλα κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα είναι το μέλλον της ναυτικής υπεροχής μας. Το Ναυτικό των ΗΠΑ πρέπει να είναι το πρώτο στην περιοχή αυτής της τεχνολογίας και να διατηρήσει το πλεονέκτημα πάνω από τους αντιπάλους του”.

Όλοι γνωρίζουν πώς με την ικανότητα βολής fire-rate of 10 rounds ανά λεπτό, το ηλεκτρομαγνητικό όπλο είναι καλύτερο από τα συμβατικά όπλα όσον αφορά την εμβέλεια και την καταστροφική δύναμη. Ένα βλήμα hypervelocity σχεδιασμένο ως κινητική κεφαλή, να καταστρέψει τους απομακρυσμένους στόχους με ιδιαίτερη ευκολία. Αυτά τα βλήματα κοστίζουν μόνο $ 25.000 ανά βολή και μπορούν επίσης να αποθηκευτούν σε πλοία για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η ποιότητα,, σε αντίθεση με άλλα πυραυλικά συστήματα σχεδιασμένα για παρόμοιες αποστολές που αλλοιώνεται η ποιότητα αισθητά .

Το τρέχον ηλεκτρομαγνητικό όπλο μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα μόνο σε σταθερούς στόχους, αλλά είναι αρκετά πιθανό ότι το Ναυτικό θα κάνει ορισμένες τροποποιήσεις και αλλαγές στο σύστημα όπλων για να προσθέσει τη δυνατότητα καταστροφής κινούμενων στόχων. Όσον αφορά την εφαρμογή της μάχης, οι αξιωματούχοι εξετάζουν την ιδέα της τοποθέτησης του συστήματος στον καταστροφέα DDG 1000 στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Αδίστακτοι (1965 ταινία)

Men in Black II (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166