ΑρχικήΟχήματαHyundai Inster: Το προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με χρήσιμες λειτουργίες

Hyundai Inster: Το προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με χρήσιμες λειτουργίες

Όλο και περισσότερα προσιτά ηλεκτρικά οχήματα (EVs) λανσάρονται στην αγορά. Έτσι και η Hyundai μπαίνει δυναμικά σε αυτή τη διαδικασία με το νέο της μοντέλο, το Inster. Πάμε να δούμε γιατί ξεχωρίζει αυτό το οικονομικό EV της Hyundai;

Ενώ η Dacia Spring παραμένει η φθηνότερη επιλογή ηλεκτρικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα, εντούτοις συνοδεύεται από περιορισμένη δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και ελάχιστο εσωτερικό χώρο, κάτι που μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα για τους απαιτητικούς οδηγούς που δεν συμβιβάζονται με τέτοιου είδους ζητήματα.

Η αγορά, ωστόσο έγινε πιο ανταγωνιστική με την έλευση των Renault 5, Citroën ë-C3 και άλλων μικρών ηλεκτρικών, στην κατηγορία των 20.000 έως 25.000 ευρώ.

Το Inster θα είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai. Βασίζεται σε ένα αυτοκίνητο με κινητήρα καυσίμου που ονομάζεται Casper, το οποίο πωλείται μόνο στη Νότια Κορέα. Γι’ αυτό η Hyundai δεν το αποκαλεί Ioniq 1, αλλά του δίνει ένα όνομα ως ταυτότητα που είναι πιο εναρμονισμένο με τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας.

Αυτονομία

Το ηλεκτρικό όχημα θα είναι διαθέσιμο με πακέτο μπαταριών 42 kWh ή 49 kWh. Με την μεγάλη μπαταρία, η αυτονομία φτάνει περίπου τα 355 χιλιόμετρα. Με την ισχύ των 115 ίππων, μπορεί να επιταχύνειαπό τα 0 στα 100 σε μόλις 10,6 δευτερόλεπτα.

Σε σύγκριση με την Dacia Spring, το Inster ξεχωρίζει με τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης 85 kW. Στο εσωτερικό, δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, η οποία υποστηρίζει Apple CarPlay.

Εξοπλισμός

Η καμπίνα του οχήματος είναι σχεδόν αποκλειστικά κατασκευασμένη από σκληρό πλαστικό. Ωστόσο, το όλο θέμα δεν φαίνεται φτωχό. Ο εξοπλισμός είναι σχετικά ικανοποιητικός για τα χρήματα που πωλείται.

Για παράδειγμα, βρίσκουμε δύο οθόνες 10,25 ιντσών ως στάνταρ (μία για τους μετρητές, η άλλη, οθόνη αφής για infotainment) ενώ παράλληλα διαθέτει αυτόματο κλιματισμό και υψηλό φινίρισμα που είναι ίδιο με τον εξοπλισμό στα ακριβότερα αυτοκίνητα, ενώ συνάμα συνοδεύεται με κάμερα 360°, θερμαινόμενα καθίσματα και τιμόνι, ηλιοροφή κ.λπ.

Αναρωτιόμαστε πως η Hyundai κατάφερε να χωρέσει τόσα πολλά χαρακτηριστικά σε ένα τόσο μικρό αυτοκίνητο! Όσο για την εμφάνιση του ταμπλό, θυμίζει αυτό ενός Ioniq 5 , σε σμίκρυνση.

Αυτοκίνητο ως πρίζα

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αποτελεί η δυνατότητα χρήσης του Inster ως πρίζα. Στο εσωτερικό του υπάρχει πρίζα 230V που επιτρέπει την τροφοδοσία οικιακών συσκευών.

Η κυκλοφορία του Hyundai Inster αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166