ΑρχικήΟικονομίαΗ Acer μπορεί να κλείσει ή να πουλήσει την StarVR, λόγω αρνητικών...

Η Acer μπορεί να κλείσει ή να πουλήσει την StarVR, λόγω αρνητικών εσόδων

Λίγους μήνες μετά το λανσάρισμα ενός πραγματικά δυναμικού ακουστικού εικονικής πραγματικότητας αξίας 3.200 δολαρίων με ένα εξαιρετικά ευρύ πεδίο δυνατοτήτων, ο κατασκευαστής του HMD, η StarVR αντιμετωπίζει την απειλή άμεσου κλεισίματος ή την πώληση ολόκληρης της εταιρείας, αναφέρει η Digitimes.

Η StarVR ελέγχεται κατά πλειοψηφία από την Acer και το ένα τρίτο των μετοχών ανήκει στην Starbreeze. Ωστόσο τα κακά μαντάτα είναι πως η StarVR διαγράφηκε από το χρηματιστήριο της Ταϊβάν έξι μήνες μετά την εισαγωγή της, και τώρα αναμένεται να διαλυθεί κατά τους επόμενους τρεις μήνες, εκτός εάν καταστεί κερδοφόρα ή εξαγοραστεί από κάποια άλλη εταιρεία.

Η StarVR έχει χαρακτηριστεί τα τελευταία χρόνια ως ένας εξειδικευμένος παίκτης στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας (αγγλικά: virtual reality), που κυρίως προμηθεύει τα επώνυμα ακουστικά της Sega στην Ιαπωνία, την Emaar VR Park από το Ντουμπάι και τα Imax VR centers.

Σε σύγκριση με τους περισσότερους ανταγωνιστές της αγοράς, όπως το Oculus Rift και το HTC Vive, τα ακουστικά StarVR θα μπορούσαν να καλύψουν την περιφερειακή όραση σας με περιεχόμενο, αντί για άδειο μαύρο χώρο – ένα όφελος για εταιρείες που εστιάζουν στην εμβάθυνση, όπως το Imax VR.

Ωστόσο, εκ των πραγμάτων η Imax δεν φαινόταν να είχε σχέδια επέκτασης του VR της, και αυτό αποδεικνύεται ότι έκλεισε τρία από τα κέντρα VR της, και προβλέπεται ότι μπορεί να κλείσει τα υπόλοιπα τέσσερα. Επίσης δεν σχεδιάζει να επενδύσει στο VR για το 2019, μια πιθανώς μοιραία ανακοίνωση για τον κύριο προμηθευτή ακουστικών της που είναι η StarVR.

Η απελευθέρωση ενός άλλου ακριβού ακουστικού εικονικής πραγματικότητας δεν φαίνεται να έχει βελτιώσει τις πρόσφατες προοπτικές της εταιρείας. Ενώ τα τυπικά ακουστικά VR διαθέτουν περίπου πεδία προβολής 110 μοιρών, το StarVR One προσφέρει ένα οριζόντιο οπτικό πεδίο 210 μοιρών σε δύο οθόνες AMOLED υψηλής ανάλυσης. Παρόλα αυτά αποδεικνύεται εμπράκτως πως το υπερβολικό κόστος των συσκευών της έμελλε να είναι η ταφόπλακα στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας.

Η StarVR δήλωσε ότι γνώρισε οικονομική ζημιά της τάξεως των 3,79 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, σχεδόν 15 φορές περισσότερο από τις αντίστοιχες απώλειες την ίδια αντίστοιχη περίοδο το 2017, και παράλληλα τα έσοδα της μειώθηκαν σχεδόν κατά 90% σε ετήσια βάση.

Ενώ ουσιαστικά μπορεί αυτοί οι αριθμοί να μη φαντάζουν τεράστια χρηματικά ποσά για τις περισσότερες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, εν τούτοις όταν οι αριθμοί δεν βγαίνουν η κατάληξη μάλλον φαντάζει δυσοίωνη.

Από την άλλη πλευρά, ο μεγαλομέτοχος της StarVR, η Acer, αξιολόγησε τα αναπτυξιακά σχέδια της θυγατρικής της εταιρείας και την κατάσταση της βιομηχανίας VR και έδωσε στην εταιρεία τρεις μήνες περιθώριο έως ότου καταστεί κερδοφόρα, ή έστω να βρει έναν αγοραστή ή τελικά να διαλυθεί.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166