Η DHL θα επενδύσει 300 εκατ. δολ. σε ρομπότ για τις αποθήκες της

Η DHL θα επενδύσει 300 εκατ. δολ. σε ρομπότ για τις αποθήκες της

Η DHL Supply Chain, τμήμα διανομής της DHL, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια για να εκσυγχρονίσει το 60% των αποθηκών της στη Βόρεια Αμερική με περισσότερους αισθητήρες, ρομπότ και στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (αγγλικά: IoT). Η ρομποτική αυτοματοποίηση της διαδικασίας και το λογισμικό εκτιμάται πως θα μειώσουν τις υπάρχουσες διακοπές στη ροή εργασίας και κατά συνέπεια θα εξοικονομηθεί πολύτιμος χρόνος και οικονομικοί πόροι.

Αυτή η τεχνολογία βρίσκεται ήδη σε λειτουργία σε 85 εγκαταστάσεις τις DHL ή περίπου 20% των αποθηκών στη Βόρεια Αμερική. Η χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα θα φέρει ετούτη την αναδυόμενη τεχνολογία σε 350 από τους 430 λειτουργικούς χώρους της DHL Supply Chain. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 35.000 υπαλλήλους στη Βόρεια Αμερική.

Διάφορες κατασκευάστριες εταιρείες ρομπότ, όπως η Locus Robotics, κατασκευάζουν υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα που συνεργάζονται παράλληλα με τους ανθρώπους σε διάφορα καθήκοντα στην αλυσίδα εφοδιασμού, όπως για την εκτέλεση παραγγελιών σε αποθήκες που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος σε μερικές από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις της DHL, ωστόσο ακόμα δεν έχει επιλεγεί κάποια συγκεκριμένη εταιρεία για την προμήθεια ρομπότ ως μέρος της νέας πρωτοβουλίας της DHL Supply Chain.

«Η εταιρεία ήδη έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με περισσότερους από 25 κορυφαίους ηγέτες της βιομηχανίας ρομποτικής και αυτοματισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της DHL Supply Chain, ο Jim Gehr. Τα τα ρομποτικά οχήματα που προορίζονται για τις αποθήκες τις DHL Supply Chain θα λειτουργούν κατά κύριο λόγο ως συλλογή μονάδων και θα είναι σε θέση να ολοκληρώνουν μια σειρά εργασιών, από την συλλογή τεμαχίων μέχρι την αποστολή αντικειμένων από τη μια πλευρά του εργοστασίου στο άλλη, φυσικά πάντα με την επίβλεψη των ανθρώπων που εκτελούν χρέη συσκευαστών.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Με την βοήθεια των ρομπότ ως συνεργάτες των υπαλλήλων μας, παρατηρήσαμε δραματική αύξηση στην παραγωγικότητας μας που αγγίζει άνω του 100%, κάτι που φυσικά δεν υπήρχε κατά την προηγούμενη δεκαετία».

Ομολογουμένως, τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα από όλη αυτή την προσπάθεια της DHL, δηλαδή μέσα από αυτήν την τεράστια επένδυση που πρόκειται να γίνει και θα αγγίζει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, που προφανώς η απόσβεση των χρημάτων θα γίνει σε βάθος δεκαετίας, μην ξεχνάμε πως υπάρχουν έξοδα συντήρησης και άλλα πολλά: Αν αυτό το κόστος τελικά μετακυλιστεί στον τελικό καταναλωτή που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας