Η Activision Blizzard θα απολύσει το 8% του εργατικού δυναμικού της

Η Activision Blizzard θα απολύσει το 8% του εργατικού δυναμικού της
Στη φωτογραφία βλέπετε στιγμιότυπο από το Call of Duty: Black Ops 4 ένα βιντεοπαιχνίδι από την Activision Blizzard

Η Activision δήλωσε ό,τι σχεδιάζει να προβεί σε σημαντική περικοπή των θέσεων εργασίας στην εταιρεία της, ούτως ώστε να μειωθούν οι περιττές δαπάνες και κατά συνέπεια να μεγιστοποιηθεί το κέρδος μέσω αυτών των ενεργειών.

Η συγκεκριμένη είδηση προέρχεται μέσω μιας έκθεσης που δημοσίευσε η Kotaku όπου ισχυρίζεται πως το νέος αφεντικό της Blizzard, ο J. Allen Brack έστειλε μια επιστολή προς όλους τους υπαλλήλους και εξηγεί πώς θα απολύσει το 8% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Εν τούτοις, αυτό το στοιχείο επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με επενδυτές εχθές το απόγευμα, όταν η Activision δήλωσε πως θα απολύσει περίπου 800 από τους 9.600 εργαζομένους της.

Αυτή η αναδιοργάνωση αφορά κυρίως την εξοικονόμηση χρημάτων από τις μη παραγωγικές θέσεις εργασίας και τη διάθεση αυτών των πόρων στις ομάδες δημιουργίας παιχνιδιών.

Η Activision Blizzard κατάφερε να κερδίσει 2.38 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα το 2018 και η εταιρεία έσπευσε να επισημάνει ό,τι τούτο το επίτευγμα είναι ρεκόρ κερδών για τα δεδομένα της εταιρείας, ενώ παράλληλα ανέφερε πως όσο μεγάλα και αν είναι τα κέρδη ποτέ δεν θα είναι αρκετά αφού αναμφισβήτητα θεωρείται ο ηγέτης της αγοράς, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard, ο Bobby Kotick ανέφερε: «Ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2018 ήταν τα καλύτερα στην ιστορία μας, αναφορικά με τα καθαρά κέρδη, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός πως πρέπει να προβούμε στις απαραίτητες περικοπές θέσεων εργασίας, αφού στην πραγματικότητα δεν προσφέρουν τίποτα προς την εταιρεία».

Ο προαναφερόμενος πρόσθεση: «Επίσης, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, έχουμε κάνει και κάποιες σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία της Activision Blizzard. Αυτές οι αλλαγές θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε γρηγορότερα το στόχο μας στην απαιτητική βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών, αφού αδιαμφισβήτητα έχουμε στην κατοχή μας μερικά από τα ισχυρότερα franchises (τίτλους βιντεοπαιχνιδιών), και θα ήταν απαράδεκτο να παραμείνουν αναξιοποίητα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας