Η Αυστραλιανή Qantas θα απαιτήσει να εμβολιαστούν οι ταξιδιώτες σε διεθνείς πτήσεις

Η Αυστραλιανή Qantas θα απαιτήσει να εμβολιαστούν οι ταξιδιώτες σε διεθνείς πτήσεις

«Οι ταξιδιώτες σε διεθνείς πτήσεις θα πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού για να πετάξουν με την Αυστραλιανή Qantas», δήλωσε η εταιρεία, η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που προτείνει τέτοιους κανόνες και ενδεχομένως να υιοθετηθούν και από άλλους σε αυτό τον τομέα για την προστασία της τοπικής κοινωνίας και κατ’ επέκταση της ανθρωπότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qantas, ο Άλαν Τζόις, δήλωσε εχθές τη Δευτέρα ότι ο αερομεταφορέας της Αυστραλίας θα εφαρμόσει τούτο το μέτρο μόλις καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο κοροναϊού στο ευρύ κοινό, κάτι που σημαίνει ότι αυτοί οι κανόνες ενδεχομένως να εφαρμοστούν μετά από μήνες, και όχι από αύριο.

«Προσβλέπουμε να αλλάξουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει θεσπίσει η εταιρεία μας, ώστε οι ταξιδιώτες να φέρουν μαζί τους ένα πιστοποιητικό που θα αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και τελικά να κατευθυνθούν προς τον προορισμό τους», είπε ο Άλαν Τζόις στην τηλεόραση του Channel Nine.

Η Τζόις προέβλεψε ότι αυτή η μεθοδολογία πιθανότατα θα γίνει συνήθης πρακτική σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ ήδη οι κυβερνήσεις διαφόρων χώρων και οι αεροπορικές εταιρείες εξετάζουν επί του παρόντος την εισαγωγή ηλεκτρονικών διαβατηρίων εμβολιασμού.

Ωστόσο, άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να εξηγήσουν λεπτομερώς ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις για να πετάξει κάποιος επιβάτης με τα αεροπλάνα τους, εάν δεν κυκλοφορήσει πρώτα το εμβόλιο, και μάλιστα απαιτείται να υπάρχει σε αφθονία, πριν προβούν σε οποιαδήποτε καταληκτική ενέργεια.

«Δεν έχουμε συγκεκριμένα σχέδια να ανακοινώσουμε σε αυτό το σημείο σχετικά με το εμβόλιο, καθώς βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και θα χρειαστεί χρόνος για τη διανομή του» δήλωσε εκπρόσωπος της Korean Air στο AFP.

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι βρίσκεται στα «τελικά στάδια» ανάπτυξης ενός ψηφιακού δελτίου υγείας που λέει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πιστοποίηση των εμβολιασμένων ανθρώπων κατά του κοροναϊού με απώτερο σκοπό να διεξάγονται με ασφάλεια οι διεθνείς πτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας