Η αγορά B2B βασισμένη στο AI θα φθάσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος

Η αγορά B2B βασισμένη στο AI θα φθάσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος

Η αγορά B2B βασισμένη στο AI θα φθάσει τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Τα οικονομικά οφέλη από τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας αναμένεται να φτάσουν τα 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, σύμφωνα με νέα έκθεση της Gartner.

Η εταιρεία ανάλυσης αναφέρει ότι το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει ένα άλμα 70% σε σχέση με πέρυσι, και ισχυρίζεται ότι μέχρι το 2022 η αξία θα φτάσει τα 3,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση αναλύει το κέρδος της αξίας σε τρεις βασικές κατηγορίες: την εμπειρία των πελατών (CX), τα νέα έσοδα και τη μείωση του κόστους. Χωρίς CX δεν μπορεί να υπάρξει εκτεταμένη υιοθέτηση του AI. Αφού υιοθετηθεί, μπορεί να ανοίξει νέες ροές εσόδων και να μειώσει το κόστος που συνεπάγεται η παραγωγή και παράδοση νέων ή υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών

Το AI θα αναλάβει μικρά και επαναλαμβανόμενα καθήκοντα από τους ανθρώπινους ομολόγους τους, ελευθερώνοντας το χρόνο τους για πιο σύνθετες εργασίες. Οπότε θα αυξήσει και τα έσοδα.

Ο John-David Lovelock, αντιπρόεδρος έρευνας της Gartner, δήλωσε: «Το AI στην πραγματικότητα θα είναι η πιο εξελιγμένη και σημαντική κατηγορία τεχνολογιών κατά τα επόμενα 10 χρόνια, λόγω των εξελίξεων στην υπολογιστική ισχύ, τον όγκο, την ταχύτητα και την ποικιλία των δεδομένων, καθώς και την πρόοδο στα βαθιά νευρωνικά δίκτυα».

Ο John-David Lovelock πρόσθεσε: «Μία από τις μεγαλύτερες πηγές δραστηριοποίησης στο διαδίκτυο για προϊόντα και υπηρεσίες ενισχυμένης τεχνολογίας AI που αποκτήθηκαν από οργανισμούς μεταξύ του 2017 και του 2022 θα γευτούν τις εξειδικευμένες λύσεις που παρέχει αυτού του είδους η εξεζητημένη τεχνολογία. Επίσης τα στελέχη των επιχειρήσεων θα έχουν πλέον τη δυνατότητα κατευθύνουν τις επενδύσεις τους σε αυτά τα προϊόντα ούτως ώστε να βελτιώσουν περαιτέρω την ανάπτυξη τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας