Ο ιστότοπος Webstresser που είναι υπεύθυνος για επιθέσεις DDoS έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.
Μετά από μια μεγάλη διεθνή έρευνα, ένας ιστοχώρος που κατηγορήθηκε για την έναρξη τεσσάρων εκατομμυρίων επιθέσεων στο διαδίκτυο παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των πολυάριθμων επιθέσεων εναντίον τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας από τις δημόσιες αρχές της χώρας.
Το Webstresser.org, το οποίο επέτρεψε στους εγκληματίες να διαπράξουν επιθέσεις κατανεμημένης άρνησης παροχής υπηρεσιών (DDoS) κατά επιχειρήσεων, έχει καταργηθεί από από τον διεθνή οργανισμό Operation Power OFF, μια κοινή προσπάθεια των υπηρεσιών επιβολής του νόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ και άλλες χώρες σε συνεργασία με την Ευρωπόλ.
Πέρυσι, ο ιστότοπος χρησιμοποιήθηκε από έναν Βρετανό ύποπτο για να συντονίσει τις επιθέσεις κατά μεγάλων τραπεζών που οι ζημιές κόστισαν τελικά εκατοντάδες χιλιάδες λίρες.
Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι ο Webstresser πωλούσε επιθέσεις κατά παραγγελία στον κυβερνοχώρο για μόλις 14,99 δολάρια και ότι τα άτομα μπορούσαν να παραγγείλουν μια επίθεση με ελάχιστες πιθανότητες να εντοπιστούν.
Τα επτά μέλη της ομάδας πίσω από την ιστοσελίδα συνελήφθησαν, χάρη στη βαθιά έρευνα που διεξήγαγαν οι τοπικές αρχές τις Ολλανδίας, τη Σερβία, την Κροατία και τον Καναδά με την υποστήριξη των αμερικανικών αρχών, της Europol και την αστυνομία της Σκωτίας. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε από την ολλανδική αστυνομία, η οποία προσδιόρισε τη θέση των διακομιστών του Webstresser και στη συνέχεια τους κατέσχεσε.
Ο επικεφαλής ερευνητής της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Jo Goodall, τόνισε ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου δεν γινόταν να παραμείνουν ανώνυμοι για πάντα, λέγοντας:
«Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι μια απειλή που διασχίζει τα σύνορα κάθε χώρας, χωρίς να κάνει διακρίσεις. Οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες δείχνουν ότι το διαδίκτυο δεν παρέχει ανωνυμία στους αδίστακτους κυβερνοεγκληματίες και αναμένουμε να εντοπίσουμε και άλλους ύποπτους που συνδέονται με τον ισυγκεκριμένο στότοπο τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες. Έχουμε δει πώς οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν πραγματικές συνέπειες που οδηγούν στην πραγματική σωματική βλάβη, καθώς και ότι προκαλούν κακή φήμη για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών».