Η Alexa κατέγραψε κρυφά ιδιωτική συνομιλία και την έστειλε σε μία τυχαία επαφή

Η Alexa κατέγραψε κρυφά ιδιωτική συνομιλία και την έστειλε σε μία τυχαία επαφή

Η Alexa κατέγραψε κρυφά ιδιωτική συνομιλία και την έστειλε σε μία τυχαία επαφή.

Φανταστείτε η Alexa να σας καταγράφει κρυφά ενώ μιλάτε με τη σύζυγό σας, και στη συνέχεια να στείλει αυτό το περιεχόμενο σε κάποιο τυχαίο άτομο που είναι καταχωρημένο στον κατάλογο των επαφών σας. Ωστόσο αυτό το προαναφερόμενο ανατριχιαστικό περιστατικό συνέβη σε ένα ζευγάρι στο Πόρτλαντ, όπου ένα έξυπνο ηχείο μάρκας Echo Dot, που τροφοδοτείται από τον φωνητικό βοηθό Alexa, κατέγραψε μυστικά μια ιδιωτική συνομιλία ενός ανδρόγυνου και την έστειλε στον υπάλληλο του άνδρα.

Ώρες μετά τη δημοσίευση αυτού του περιστατικού, η Amazon αναγνώρισε πως επρόκειτο για ένα σφάλμα στο συγκεκριμένο έξυπνο ηχείο Echo Dot και ότι ο φωνητικός βοηθός Alexa παρανόησε και κατάλαβε λάθος εντολή.
Αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι καινούργιες για την Amazon. Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Alexa βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο για κακό λόγο, αφού είχε συμβεί κάτι παρόμοιο.

Σε αυτό το νέο περιστατικό, μια γυναίκα που προσδιορίστηκε ως Danielle από το Πόρτλαντ διηγήθηκε όλο το περιστατικό σε μια συνέντευξη της στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Kiro 7.

Η Danielle είπε ότι το Echo Dot της έγραψε μυστικά την ιδιωτική συζήτηση μεταξύ αυτής και του συζύγου της. και σαν να μην έφτανε αυτό, η Alexa έστειλε στη συνέχεια την καταγεγραμμένη συνομιλία σε έναν υπάλληλο του συζύγου της στο Σηάτλ, ο οποίος την τηλεφώνησε για να την ενημερώσει επί του θέματος και να αποσυνδέσει αμέσως όλα τα ηχεία Echo Dot στο σπίτι της. Λίγο μετά το περιστατικό, η Danielle ήρθε σε επαφή με την Amazon για εξηγήσεις.

Ένας εκπρόσωπος της Amazon επιβεβαίωσε το περιστατικό και είπε ότι συνέβη επειδή ο φωνητικός βοηθός Alexa μέσα από τη συνομιλία έλαβε κάποια λέξη ως εντολή. Ο εκπρόσωπος συνεχίζει να λέει ότι αυτό δεν είναι κάποιο περιστατικό κατασκοπείας των χρηστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας