Η Samsung θα καταβάλει 539 εκατ. δολ. στην Apple, για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Η Samsung θα καταβάλει 539 εκατ. δολ. στην Apple, για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Η Samsung θα καταβάλει 539 εκατ. δολ. στην Apple, για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Μετά από περίπου πέντε ημέρες, το Αμερικανικό δικαστήριο δήλωσε την Πέμπτη ότι η Samsung Electronics Co Ltd θα πρέπει να πληρώσει 539 εκατομμύρια δολάρια στην Apple Inc. για την αντιγραφή χαρακτηριστικών smartphone τα οποίο ήταν προστατευμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα,

Η παρούσα δικαστική διαμάχη είναι μια μακροχρόνια υπόθεση μεταξύ των δύο κορυφαίων τεχνολογικών εταιρειών.

Οι 2 κορυφαίοι κατασκευαστές smartphone και ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο βρίσκονται στο δικαστήριο για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από το 2011, όταν η Apple υπέβαλε αγωγή με την οποία υποστήριζε ότι τα smartphones και τα tablet της Samsung αντιγράφουν τα προϊόντα της. Η Samsung κρίθηκε ένοχη σε μια δίκη του 2012, αλλά η διαφωνία σχετικά με το χρηματικό ποσό που έπρεπε να καταβληθεί οδήγησε σε επανάληψη της δίκης, αφού η Apple εκτίμησε πως η οικονομική ζημιά ήταν μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη.

Η Samsung προηγουμένως είχε καταβάλει στην Apple 399 εκατομμύρια δολάρια για να αποζημιώσει την Apple για την παραβίαση ορισμένων από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στην προκειμένη περίπτωση. Ωστόσο, εάν η ετυμηγορία γίνει δεκτή στο πλαίσιο προσφυγής (κάτι που μάλλον θα γίνει), η Samsung θα καταβάλει επιπλέον πληρωμή στην Apple ύψους περίπου 140 εκατομμυρίων δολαρίων, φτάνοντας στο συνολικό ποσό των 539 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Apple δήλωσε ότι ήταν ευτυχής που τα μέλη της δικαστικής επιτροπής συμφώνησαν ότι η Samsung πρέπει να πληρώσει για την αντιγραφή των προϊόντων της.

«Πιστεύουμε βαθιά στην αξία του σχεδιασμούτων συσκευών μας», δήλωσε η Apple. «Αυτή η υπόθεση ήταν πάνω από τα χρήματα και είχε να κάνει περισσότερο με το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης».

Η Samsung δεν δήλωσε εάν σκοπεύει να προσβάλει την ετυμηγορία, όμως ανέφερε ότι διατηρεί “το δικαίωμα” να αμφισβητήσει την απόφαση.

Η Apple φέτος δήλωσε στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ ότι δικαιούται ένα μέρος από το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κέρδη που πραγματοποίησε η Samsung από την πώληση κινητών τηλεφώνων, λέγοντας ότι οφειλόταν στο σχεδιασμό του iPhone που αντέγραψε και ήταν κρίσιμο για την επιτυχία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας