Μάλλον δεν θα βγει το Essential Phone 2, αφού η εταιρεία αναμένεται να πωληθεί

Μάλλον δεν θα βγει το Essential Phone 2, αφού η εταιρεία αναμένεται να πωληθεί

Μάλλον δεν θα βγει το Essential Phone 2, αφού η εταιρεία αναμένεται να πωληθεί.

Η Essential είναι μία νεοσύστατη εταιρεία που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του λειτουργικού συστήματος Android, τον Andy Rubin, ο οποίος μάλλον δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή του διαδόχου του Essential Phone, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

Έκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Essential εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης του εμπορικού σήματος της, και πως έχει «ακυρώσει την ανάπτυξη ενός νέου smartphone». Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία απευθύνθηκε στην Credit Suisse Group AG για να βρει αγοραστές, και ήδη έχει βρει τουλάχιστον έναν ενδιαφερόμενο.

Λίγο μετά την κοινοποίηση αυτού του ζητήματος, ο Rubin μέσα από το Twitter δημοσίευσε μία ανάρτηση που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι το Essential Phone 2 δεν θα κατασκευαστεί, αλλά προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η εταιρεία πρόκειται να συνεχίσει να αναπτύσσει ποιοτικά προϊόντα για το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Ο προαναφερόμενος αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη η κατασκευή πολλών προϊόντων ταυτόχρονα, ωστόσο ορισμένα από αυτά θα σταματήσει η παραγωγή τους, υπέρ εκείνων που πιστεύουμε ότι θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία προς το ευρύ κοινό».

Η έκθεση του bloomberg προσθέτει περαιτέρω ότι οι μηχανικοί της εταιρείας εργάζονται τώρα σε ένα έξυπνο οικιακό προϊόν το οποίο πρόκειται να διατεθεί στην αγορά τον επόμενο χρόνο και πιθανότατα θα ανταγωνιστεί τις συσκευές Google Home και Amazon Echo.

Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, καθώς πέρυσι περίπου στο ίδιο χρονικό διάστημα, ο Rubin ανακοίνωσε το Essential Home ένα έξυπνο ηχείο με φωνητικό βοηθό, το οποίο τελικά δεν βγήκε ποτέ στην αγορά προς πώληση και έμεινε απλά στα κιτάπια της εταιρείας.

Παρόλα αυτά η Essential βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες για την πώληση ολόκληρης της εταιρείας της, η οποία περιλαμβάνει τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της στο smartphone της, την έξυπνη οικιακή συσκευή και μια αποσπώμενη κάμερα για το τηλέφωνο της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας