Η Amazon άνοιξε διαδικτυακό φαρμακείο για να πουλάει φάρμακα

Η Amazon άνοιξε διαδικτυακό φαρμακείο για να πουλάει φάρμακα

Η εταιρεία άνοιξε σήμερα ένα διαδικτυακό φαρμακείο, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες του Amazon να αγοράσουν τα φάρμακα τους μέσα από την πλατφόρμα της, ενώ το κυριότερο από όλα είναι ότι αυτά θα παραδοθούν στο κατώφλι του σπιτιού τους μέσα σε λίγες ημέρες, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία με τις ουρές στα φυσικά φαρμακεία.

Αυτή η έξυπνη επιχειρηματική κίνηση από μεριάς της Amazon, ενδεχομένως να ταράξει τα ήρεμα νερά στον τομέα των παραδοσιακών φαρμακείων, που προφανώς δεν έχουν τα εχέγγυα να αντιμετωπίσουν τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει δισεκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες στην πλατφόρμα του. Μην ξεχνάτε πως κάτι παρόμοιο είχε γίνει, και με άλλες κατηγορίες προϊόντων που είχε προσθέσει στο ηλεκτρονικό κατάστημα της, όπως για παράδειγμα τα οπωρολαχανικά, τα έπιπλα, οι ηλεκτρικές συσκευές, και ούτω καθεξής, όπου είχε ως αρνητικό αποτέλεσμα να φέρει τα πάνω κάτω και να κλείσουν αρκετά φυσικά καταστήματα, λόγω έλλειψης πελατείας.

Να σημειωθεί δε, πως μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων των ΗΠΑ, όπως το CVS και το Walgreens, που πωλούν και αυτές φαρμακευτικά προϊόντα στους πελάτες μέσω του διαδικτύου, δεν βλέπουν με καλό μάτι αυτές τις ενέργειες, κάτι που ομολογουμένως θα ξεκινήσει μία τεράστια διαμάχη για το ποιος θα επικρατήσει σε τούτο τον τομέα, αφού διακυβεύονται πάρα πολλά χρήματα από αυτές τις πωλήσεις. Ωστόσο, όπως συμβαίνει πάντα στην ελεύθερη οικονομία του καπιταλισμού, ο πρώτος τα παίρνει όλα, και οι υπόλοιποι απλά συμβιβάζονται με τα ψίχουλα, ή έστω με ένα μικρό μερίδιο αγοράς.

Η Amazon είπε ότι θα προσφέρει συνταγογραφούμενα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων κρεμών, χαπιών, καθώς και φαρμάκων που πρέπει να διατηρούνται κρύα στο ψυγείο, όπως η ινσουλίνη. Οι αγοραστές πρέπει να δημιουργήσουν ένα προφίλ στον ιστότοπο του Amazon και να ζητήσουν από τους γιατρούς του να στείλουν τις συνταγές σε αυτόν τον ιστότοπο, ώστε να μπορέσουν να παραγγείλουν το εκάστοτε φάρμακο που επιθυμούν.

Η εταιρεία υπογραμμίζει πως καλύπτει σχεδόν όλα τα ασφαλιστικά ταμεία των ΗΠΑ. Ωστόσο, τα μέλη του Prime που δεν έχουν ασφάλιση μπορούν επίσης να αγοράσουν φάρμακα γενικής χρήσης από το Amazon με τη συνήθη έκπτωση που εφαρμόζεται σε κάθε αγορά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Amazon ασχολείται ενεργά με τη βιομηχανία της υγειονομικής περίθαλψης. Πριν από δύο χρόνια, ξόδεψε 750 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το διαδικτυακό φαρμακείο PillPack, το οποίο συσκευάζει φάρμακα σε πακέτα και τα στέλνει απευθείας προς τους καταναλωτές εντός της ημέρας για πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Η Amazon είπε ότι το PillPack θα συνεχιστεί, εστιάζοντας στη μεταφορά φαρμάκων σε άτομα με χρόνιες παθήσεις.

Να σημειωθεί δε, πως επί του παρόντος δεν υποστηρίζονται όλες οι χώρες, αλλά πιθανόν στο μέλλον να επιτευχθεί βάσει συμβάσεων που θα υπογράψει η ίδια η εταιρεία με τις αρμόδιες αρχές των κρατών που είναι υπεύθυνες για αυτά τα ζητήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας