Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet κατέγραψε οικονομικές ζημιές για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet κατέγραψε οικονομικές ζημιές για πρώτη φορά στην ιστορία της

Η EasyJet ανακοίνωσε σήμερα (17/11/2020) ότι υπέστη για πρώτη φορά στην 25ετή ιστορία της, οικονομικές ζημιές προ φόρων για το τρέχον οικονομικό έτος που έληξε το Σεπτέμβριο, ωθώντας την να ζητήσει περαιτέρω βοήθεια από την Βρετανική κυβέρνηση, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια έχουν γνωρίσει κατακόρυφη πτώση εξαιτίας της πανδημίας.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας, υπέστη ζημία προ φόρων 1,27 δισεκατομμυρίων λιρών (που σε αντιστοιχία είναι 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ) κατά το έτος αναφοράς που έληξε το Σεπτέμβριο. Να σημειωθεί δε, πως την προηγούμενη χρονιά, η εταιρεία παρουσίασε κέρδη της τάξεως των 430 εκατομμυρίων λιρών, αν και δεν θεωρούνται πολλά σε αυτό τον τομέα, εν τούτοις την παρούσα χρονική στιγμή φαντάζουν ως μία τεράστια οικονομική ανάσα για την αντιμετώπιση των διαφόρων προκλήσεων που έχει μπροστά της.

Ο αριθμός των επιβατών της EasyJet μειώθηκε στο ήμισυ σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας μόλις τους 48,1 εκατομμύρια ταξιδιώτες, και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα τη στιγμή που η Βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλει ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να μειωθεί η μετάδοση του ιού, και κατ’ επέκταση να προστατευτεί ο κόσμος.

Μάλιστα η ίδια η εταιρεία υπογράμμισε ότι σκοπεύει να πραγματοποιεί τις πτήσεις με αριθμό επιβατών που δεν θα ξεπερνάει το 20% της χωρητικότητας των αεροπλάνων της, κατά το τρέχον πρώτο τρίμηνο που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet, ο Johan Lundgren δήλωσε ότι: «Η εταιρεία του, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, αναμένει πως θα επιστρέψει δυναμικά, πάλι στα ίδια κερδοφόρα επίπεδα με τα παρελθόντα έτη, εφόσον στρώσουν τα πράγματα το 2021, αφού ανταποκρίθηκε αποφασιστικά στις νέες πρωτόγνωρες συνθήκες που δημιούργησε η Πανδημία και πως είναι έτοιμη να προσπεράσει κάθε σκόπελο που θα ανταμώσει στο διάβα της».

Δυστυχώς, η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να απολύσει περίπου 4.500 υπαλλήλους ή σχεδόν το ένα τρίτο του προσωπικού της, καθώς επιδιώκει να αντισταθμίσει τις οικονομικές απώλειες, για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με το φάσμα της πτώχευσης, όπως συνέβη σε άλλες αεροπορικές εταιρείες που δεν προνόησαν να πράξουν τα αυτονόητα για να επιβιώσουν οικονομικά.

Η easyJet έχει συγκεντρώσει επιπλέον ρευστότητα άνω των 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών από την έναρξη της θανατηφόρας πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων 600 εκατομμυρίων λιρών από το ταμείο «Covid Corporate Financing Facility» η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να υποστηρίξει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις σε αυτές τις περίεργες στιγμές.

Ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι «σχεδιάζει να επεκτείνει δανεισμό του» μετά από συνομιλίες που είχε με το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Αγγλίας, ως ένα αποφασιστικό βήμα για να φέρει φρέσκο χρήμα στα ταμεία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας