Η Αμερικανική κυβέρνηση επενδύει 350 εκατ. δολ. σε συστήματα για την εκλογική ασφάλεια

Η Αμερικανική κυβέρνηση επενδύει 350 εκατ. δολ. σε συστήματα για την εκλογική ασφάλεια

Η Αμερικανική κυβέρνηση επενδύει 350 εκατ. δολ. σε συστήματα για την εκλογική ασφάλεια.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκάλυψε ότι θα επενδύσει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να βοηθήσει τις Πολιτείες της χώρας να προστατεύσουν τα συστήματα ψηφοφορίας από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Κογκρέσο έχει αναλάβει δράση για την αύξηση της ασφάλειας των συστημάτων ψηφοφορίας, διότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές παρενέβησαν οι ρώσοι χάκερ με αποτέλεσμα να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα του 2016.

Η χρηματοδότηση ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνεται σε ένα νέο σημαντικό ομοσπονδιακό νομοσχέδιο για αυτού του είδους τις δαπάνες, το οποίο θα παράσχει στις Αμερικανικές Πολιτείες τις απαιτούμενες επιχορηγήσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ασφαλέστερων μηχανών ψηφοφορίας, τη βελτίωση της κατάρτισης του προσωπικού στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο πριν από τις εκλογές και τη διενέργεια ελέγχων μετά τις εκλογές.

Με τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές (Midterms) που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2018, οι αξιωματούχοι από την υπηρεσία μυστικών πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα την κυβέρνηση ότι μπορεί να γίνουν στόχος ξανά από τη Ρωσία ή άλλες χώρες που έχουν κακές προθέσεις αναφορικά με αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ασαφές το εάν τα νέα κονδύλια θα διατεθούν στις Πολιτείες στο μεσοδιάστημα πριν ή μετά τις εκλογές του 2018.

Η χρηματοδότηση θα μπορούσε επίσης να είναι χρήσιμη για τα Πολιτείες που δεν διαθέτουν επί του παρόντος εφεδρικό σύστημα εκλογικής ψηφοφορίας. Οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας πιστεύουν ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου συστήματος είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι δεν θα αλλοιωθούν οι ψήφοι. Επί του παρόντος, πέντε από τις πενήντα Πολιτείες δεν διαθέτουν συστήματα εφεδρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας