Η ΕΕ βάζει τέλος στα ύποπτα συστήματα φοροδιαφυγής από τους γνωστούς υπόπτους

Η ΕΕ βάζει τέλος στα ύποπτα συστήματα φοροδιαφυγής από τους γνωστούς υπόπτους

Η ΕΕ βάζει τέλος στα ύποπτα συστήματα φοροδιαφυγής από τους γνωστούς υπόπτους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να θέσει τέρμα στις πρακτικές φοροδιαφυγής των γιγάντων της τεχνολογίας, και πλέον έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο.

H ΕΕ θέλει να συλλέξει χρήματα από τους πρωτοπόρους στη διαδικτυακή βιομηχανία με ένα πολύ έξυπνο τρόπο, δηλαδή θα φορολογούνται από εκεί που κερδίζετε το χρήμα, και όχι από την φορολογική τους έδρα. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζει να κλείσει το φορολογικό κενό στις περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που θέτουν την έδρα τους σε φορολογικά ασφαλή καταφύγια για να αποφύγουν την καταβολή υψηλότερων ποσών.

Μιλώντας για τους νέους κανόνες, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η ΕΕ επιδιώκει να φορολογήσει τα έσοδα των επιχειρήσεων που μέχρι τώρα τα απέφευγαν συστηματικά. Το ποσοστό θα ανέρχεται μεταξύ του 2% και του 6%, Ωστόσο για τις μικρότερες εταιρείες που προφανώς έχουν λιγότερα έσοδα ίσως να μην ξεπεράσει το 2%.

Πολλοί από τους κολοσσούς του διαδικτύου, του σήμερα, όπως το Facebook, η Apple και η Amazon, έχουν κατηγορηθεί αλλεπάλληλες φορές πως χρησιμοποιούν τα νόμιμα παραθυράκια του νόμου που τους επιτρέπουν να αποφύγουν την καταβολή φόρων στις ευρωπαϊκές χώρες. Οι εταιρείες αναμένεται να υιοθετήσουν αυτή τη νέα οδηγία, προφανώς διότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, και η Ιρλανδία που είναι το άντρο της ακολασίας σχετικά με τη φοροδιαφυγή αναμένεται να ενταχθεί στον αγώνα, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση της έτριξε τα δόντια, και της υπενθύμισε πως την περιμένουν βαριά πρόστιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας