Η Apple έκδωσε ανάκληση των MacBook Pro, λόγω προβλήματος στη μπαταρία

Η Apple έκδωσε ανάκληση των MacBook Pro, λόγω προβλήματος στη μπαταρία

Η Apple ανακοίνωσε ό,τι έχει εκδώσει ανάκληση για ορισμένους φορητούς υπολογιστές MacBook Pro λόγω της πιθανότητας υπερθέρμανσης των μπαταριών. Η εταιρεία λέει ό,τι οι μπαταρίες στα MacBook Pros 15 ιντσών που πωλήθηκαν κυρίως από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2017 ενδέχεται να υπερθερμανθούν και να δημιουργήσουν κίνδυνο για τους χρήστες.

Η ανάκληση των συγκεκριμένων επηρεαζόμενων συσκευών είναι υποχρεωτική από μεριάς των χρηστών, ωστόσο όποιος αποφασίσει να μην επιστρέψει τη συσκευή στην εταιρεία για να γίνει άμεσα αντικατάσταση της μπαταρίας και των επηρεαζόμενων μερών, τότε λογικά θα φέρει και ο ίδιος ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, σε περίπτωση που προκληθεί κάποιο απρόοπτο περιστατικό, λόγω αμέλειας.

Φυσικά από την πλευρά της η Apple δημιούργησε μία ειδική σελίδα για αυτό το ζήτημα όπου μπορεί να μπει ο εκάστοτε κάτοχος του MacBook Pros 15 ιντσών για να ελέγξει το σειριακό αριθμό της συσκευής και τελικά να καταλάβει εάν ανήκει το μηχάνημα του στις επηρεαζόμενες συσκευές, και κατά συνέπεια να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η Apple προσφέρει δωρεάν αντικατάσταση των μπαταριών των προσβεβλημένων MacBook Pros. Εν τω μεταξύ, λέει ό,τι οι πελάτες θα πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα μηχανήματα μέχρι να γίνει η αντικατάσταση και να επιλυθεί πλήρως το όλο ζήτημα.

Σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα που φέρει η σελίδα ανάκλησής της Apple, η όλη η διαδικασία αποστολής και επιστροφής του προβληματικού MacBook Pro μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες.

Φυσικά ο λόγος που έχει εκδοθεί ετούτη η ανάκληση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ό,τι πριν από 1 μήνα ένας χρήστης ανέφερε ό,τι το MacBook Pro 15 ιντσών που είχε στην κατοχή του έπιασε φωτιά κατά τη διάρκεια κανονικής χρήσης. Η Apple δεν έχει σχολιάσει ακόμη δημοσίως την υπόθεση από τότε που έλαβε το φορητό υπολογιστή για έρευνα.

Εν τούτοις όσοι από εσάς έχετε στην κατοχή σας κάποιο MacBook Pro 15 ιντσών που αγοράστηκε μεταξύ 2015 – 2017, σε προτρέπω να μην το παραμελήσετε και να ελέγξετε το σειριακό αριθμό τη συσκευή σας στην προαναφερόμενη σελίδα της εταιρείας, δίνοντας την δέουσα προσοχή, διότι διαφορετικά πιθανό να βρεθείτε προ εκπλήξεων.