ΑρχικήΑπόψειςΟι αλήθειες για την Ελληνική ραπ μουσική σκηνή (βίντεο άποψη)

Οι αλήθειες για την Ελληνική ραπ μουσική σκηνή (βίντεο άποψη)

Δείτε το βίντεο παρακάτω

https://youtu.be/-gYHayqxXBY

Στο σημερινό βίντεο θα σχολιάσω τα δρώμενα της Ελληνικής ραπ μουσικής, παραθέτοντας ορισμένα στοιχεία από την δική μου οπτική γωνία για να αναλύσω τι λάθη κάνουν οι Έλληνες καλλιτέχνες, και ποια είναι τα προτερήματα ή τα μειονεκτήματα της ντόπιας σκηνής σε σύγκριση με την αμερικανική που θεωρείται η Μητρόπολη της ραπ παγκοσμίως.

Σε γενικές γραμμές πιστεύω πως οι έλληνες ράπερ τραγουδιστές είναι αδικημένοι, εν αντιθέσει με τους αμερικανούς που έχουν αρκετούς οικονομικούς πόρους και μέσα για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο ηχητικά και στιχουργικά, όσο και από άποψης δημιουργίας video clip, αφού ως γνωστόν όσο πιο ποιοτικό και εντυπωσιακό είναι το βίντεο του τραγουδιού, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου.

Ο λόγος που επισημαίνω την σπουδαιότητα του βίντεο οφείλεται στο γεγονός πως κακά τα ψέματα, τη σήμερον ημέρα, γνωρίζουμε όλοι ό,τι τα πάντα ξεκινάνε καλλιτεχνικά μέσα από το YouTube, και αν δεν έχεις τα χρήματα για να μισθώσεις σκηνοθέτη, κομπάρσους ή ηθοποιούς για να παίξουν στο βίντεο, τότε αναγκαστικά θα προσπαθήσεις να βρεις λύσεις τύπου πατέντας που αδιαμφισβήτητα δεν είναι και οι ιδανικότερες, με αρνητική συνέπεια, ακόμη κι αν είναι εξαιρετικό το τραγούδι το κακό βίντεο να καπελώσει την καλή δουλειά, και εκ των πραγμάτων να πάει στράφι όλος ο κόπος.

Άλλωστε για ετούτο το λόγο οι αμερικανοί ράπερ παρουσιάζουν εκπληκτικά πράγματα μέσα από την πλατφόρμα του YouTube, περνώντας έξυπνα και στοχευμένα μηνύματα προς τον τηλεθεατή που βλέπει το εκάστοτε κλιπάκι, ωθώντας τον να το παρακολουθήσει άπειρες φορές μέσα σε μία ημέρα και να το διαδώσει στους φίλους και τους γνωστούς του, και τελικά να γίνει viral στο διαδίκτυο.

Και κάπως έτσι έρχεται η επιθυμητή η αναγνωρισιμότητα από το ευρύ κοινό, κάτι που ενδιαφέρει σχεδόν όλους τους καλλιτέχνες, και όποιος λέει το αντίθετο μάλλον ψεύδεται. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166