ΑρχικήHow toΟδηγός αγοράς laptop - φορητού υπολογιστή, τι πρέπει να γνωρίζετε;

Οδηγός αγοράς laptop – φορητού υπολογιστή, τι πρέπει να γνωρίζετε;

Οδηγός αγοράς laptop (φορητού υπολογιστή), τι πρέπει να γνωρίζετε;

Η αγορά laptop έχει αλλάξει πολύ την τελευταία δεκαετία. Δεν περιορίζεται πλέον μόνο για ψυχαγωγικούς σκοπούς, αλλά και για τον επιχειρηματικό κόσμο. O φορητός υπολογιστής έχει γίνει πανταχού παρών και οφείλεται στο γεγονός της εύκολης μεταφοράς του.

Τα ευχάριστα νέα είναι πως υπάρχει πληθώρα επιλογών όταν πρόκειται για την αγορά ενός φορητού υπολογιστή, όμως μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, ειδικά για τους νέους αγοραστές. Όμως, οπλισμένοι με λίγη έρευνα και γνώση θα είστε σε θέση να αγοράσετε με σιγουριά αυτό που επιθυμείτε για να είστε βέβαιοι πως ταιριάζει στα μέτρα σας.

Πίνακας περιεχομένων

Προσδιορισμός του τι χρειάζεστε.

1. Εξετάστε τα πλεονεκτήματα ενός laptop – φορητού υπολογιστή.

Αν δεν είχατε προηγουμένως φορητό υπολογιστή, μπορεί να είναι καλή ιδέα να εξετάσετε τα πιθανά οφέλη από την κατοχή ενός. Σε σύγκριση με τους επιτραπέζιους υπολογιστές, οι φορητοί υπολογιστές έχουν αρκετά πλεονεκτήματα.

Μπορείτε να πάρετε ένα φορητό υπολογιστή μαζί σας όπου κι αν πάτε, ακόμη και στο εξωτερικό, υπό τον προϋπόθεση ότι θα πάρετε μαζί σας και ένα καλώδιο φόρτισης.

Πολλοί φορητοί υπολογιστές μπορούν να πράξουν κάλλιστα, όσα και ένας PC μετρίου δυναμικότητας, αυτό όμως έγκειται καθαρά στα εξαρτήματα που φοράει, όπως ο επεξεργαστής, η RAM και άλλα πολλά.

Αλλά για να είμαστε ακριβείς τα λεγόμενά μας, ίσως να μην μπορέσετε να τρέξετε απαιτητικά video games ή τα πιο πρόσφατα παιχνίδια στις υψηλότερες ρυθμίσεις τους, οι περισσότεροι σύγχρονοι φορητοί υπολογιστές είναι αρκετά ικανοί για πολλές διαφορετικές εργασίες, αλλά είναι γεγονός πως δεν μπορούν να συγκριθούν με έναν πολύ ισχυρό PC.

Οι φορητοί υπολογιστές εξοικονομούν χώρο και είναι εύκολο να μεταφερθούν. Αυτό το καθιστά ιδανικό για χρήση σε μικρά ή μεγάλα διαμερίσματα που απαιτεί μετακίνηση, για παράδειγμα από το σπίτι στο γραφείο.

2. Κρατήστε τα αρνητικά στο μυαλό.

Ενώ οι φορητοί υπολογιστές είναι αρκετά χρηστικοί και ευέλικτοι, υπάρχουν μερικά σημαντικά μειονεκτήματα. Ωστόσο αυτά δεν πρέπει να σας φοβίζουν αν θέλετε πραγματικά με τέτοια φόρτιση σκεύη που θεωρείται πολυεργαλείο, αλλά είναι καλό να κρατήσετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ορισμένα σημεία πριν ψωνίσετε κάποιο laptop.

Οι φορητοί υπολογιστές είναι εύκολο να κλαπούν ή αν το ξεχάσετε όταν ταξιδεύετε σε κάποιο μέρος.

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους δεν είναι εξαιρετικά μεγάλη και μπορεί να είναι απογοητευτικό, ιδίως αν θέλετε να εργάζεστε χωρίς ηλεκτρισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως σε αεροπλάνο ή να καθίσετε στην αυλή του εξοχικού σας σπιτιού . Αν σκοπεύετε να κάνετε ένα πολυήμερο ταξίδι, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας θα καταστεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως το Laptop συνήθως δεν μπορεί να αναβαθμιστεί, όπως ένα PC, και κατά συνέπεια μπορεί θα θεωρηθεί παρωχημένο μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί να σημαίνει (ανάλογα τις απαιτήσεις σας) ότι θα χρειαστεί να ξανά αγοράσετε ένα νέο φορητό υπολογιστή σε λίγα χρόνια.

3. Σκεφτείτε για ποιο πράγμα θα χρησιμοποιήσετε το laptop.

Δεδομένου ότι οι φορητοί υπολογιστές έχουν μια τόσο μεγάλη ποικιλία χρήσεων, θα σας βοηθήσουν να εστιάσετε σε αυτό που σχεδιάζετε να κάνετε με ευκολία, αλλά είναι αναγκαίο να γνωρίζετε για ποιο πράγμα το χρειάζεστε.

Αν σκοπεύετε να περιηγείστε κυρίως στο διαδίκτυο και να γράφετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα έχετε πολλές διαφορετικές ανάγκες απ’ ότι να παίξετε παιχνίδια εν κινήσει ή να δημιουργήσετε τη δική σας μουσική μέσω προγραμμάτων.

4. Ορίστε τον προϋπολογισμό σας, πόσα χρήματα διαθέτετε για την αγορά laptop.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας προτού αρχίσετε να ψάχνετε. Μην ξεχνάτε πώς η αγορά ενός laptop μέσω δόσεων από κάποιο κατάστημα μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα τη ζωή σας σε οικονομικό επίπεδο, σας προτείνω η σκέψη σας να είναι συγκροτημένη οτιδήποτε κι αν κάνετε.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα φορητών υπολογιστών διαθέσιμη για όλα τα γούστα και ο καθορισμός ενός ορίου θα εξασφαλίσει ότι θα απολαύσετε τη συσκευή που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, χωρίς να σας βάζει σε οικονομικούς μπελάδες. Από προσωπική εμπειρία γνωρίζω άτομα που αγόρασαν laptop και το πληρώνουν 3 χρόνια σε δόσεις, και το συγκεκριμένο άτομο μου εξομολογήθηκε πως το μετάνιωσες σκληρά. Οπότε ορίστε τον προϋπολογισμό με υπευθυνότητα και όχι με επιπολαιότητα.

Αγορά Smartphone, πώς επιλέγουμε κινητό τηλέφωνο, οδηγός

Ποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε, Windows, Mac ή Linux;

1. Γνωρίστε ποιες είναι οι επιλογές σας.

Οι δύο βασικές επιλογές είναι τα Windows και Mac, και συνήθως έρχεται πάντα τρίτη το linux σχετικά με το λειτουργικό σύστημα. Σας συστήνω η επιλογή σας να έχει στοιχεία προσωπικής προτίμησης και σε αυτό που γνωρίζετε, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη .

Συνήθως ο βασικός κανόνας με τα λειτουργικά συστήματα έχει να κάνει περισσότερο με την ευχρηστία για το χρήστη. Εάν είστε συνηθισμένοι σε ένα λειτουργικό σύστημα, θα είναι ευκολότερο να συνεχίσετε στην ίδια οικεία διεπαφή, παρά να μεταβείτε σε κάτι νέο / φρέσκο ​​που αναμφισβήτητα θα απαιτεί καιρό για να εξοικειωθείτε μαζί του. Αλλά μην αφήσετε το πρώτο λειτουργικό σας σύστημα να αποφασίσει κάθε επόμενο βήμα σας, αναφορικά με την αγορά ενός laptop.

2. Εξετάστε ποια προγράμματα (software) χρειάζεστε.

Εάν χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα του Microsoft Office, θα βρείτε καλύτερη συμβατότητα με έναν υπολογιστή με Windows. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε άλλα λειτουργικά συστήματα, απλά θα απαιτηθούν ορισμένες διαδικασίες, οι οποίες είναι λίγο επίπονες για έναν αρχάριο. Αντίθετα, εάν κάνετε μουσική παραγωγή ή επεξεργασία φωτογραφιών, θα βρείτε πιο ισχυρά τα προγράμματα σε Mac.

Τα Windows υποστηρίζουν τα περισσότερα video games μακράν, αν και η υποστήριξη για Mac και Linux αυξάνεται τελευταία.

Εάν είστε άπειροι με υπολογιστές και χρειάζεστε βοήθεια, αγοράστε τον τύπο υπολογιστή που γνωρίζουν και θα σας βοηθήσουν τα μέλη της οικογένειας σας ή οι φίλοι σας. Διαφορετικά, θα πρέπει να βασιστείτε στις δικές σας τεχνολογικές ικανότητες, αλλά μη σας ανησυχεί αυτό το γεγονός, όλοι από κάπου ξεκινάνε και αργά ή γρήγορα θα μάθετε να το λειτουργείτε

3. Σκεφτείτε το Linux.

Μερικοί φορητοί υπολογιστές μπορούν να αγοραστούν με προεγκατεστημένο το Linux. Μπορείτε να δοκιμάσετε το Linux στο τρέχον μηχάνημά σας χρησιμοποιώντας ένα LiveCD . Αυτό σας επιτρέπει να εκτελέσετε το λειτουργικό σύστημα Linux χωρίς να χρειάζεται να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Τα περισσότερα λειτουργικά συστήματα Linux είναι δωρεάν, όπως και χιλιάδες προγράμματα και εφαρμογές. Ένα πρόγραμμα που ονομάζεται WINE σάς επιτρέπει να τρέχετε πολλά προγράμματα των Windows σε συστήματα Linux. Μπορείτε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε αυτές τις εφαρμογές ακριβώς όπως θα κάνατε στα Windows. Το WINE εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ενεργό ανάπτυξη, οπότε σχεδόν τα περισσότερα software έχουν συμβατότητα μαζί του. Υπάρχουν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι που χρησιμοποιούν το WINE για να εκτελούν το λογισμικό των Windows σε λειτουργικά συστήματα Linux.

Το Linux έχει σχεδόν απειροελάχιστές απειλές από ιούς. Το Linux είναι η ιδανική επιλογή για παιδιά, επειδή το λειτουργικό σύστημα είναι δωρεάν, τα προγράμματα είναι δωρεάν και δεν υπάρχει σχεδόν καμία απειλή για ιούς.

Ιδίως εάν πρόκειται για το παιδί σας, μην διστάσετε να του προτείνεται το Linux , το μυαλό των παιδιών είναι σαν σφουγγάρι και ρουφάει αμέσως τη γνώση, θα μάθει να το δουλεύει γρηγορότερα από ότι ένας ενήλικας. Το Linux Mint φαίνεται και λειτουργεί παρόμοια σαν τα Windows. Το Ubuntu Linux είναι το πιο δημοφιλές.

Το Linux απαιτεί πιο τεχνική εμπειρία για να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις γραμμές εντολών, αλλά σχεδόν όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε μπορούν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο σε χρόνο ντε τε.

Δυστυχώς ορισμένα software που χρειάζονται drivers μπορεί να νην είναι συμβατά με το Linux και ίσως δυσκολεύεστε να βρείτε οδηγούς που λειτουργούν άψογα με αυτό το λειτουργικό σύστημα.

4. Γνωρίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός Mac.

Οι υπολογιστές Mac είναι μια θεμελιωδώς διαφορετική εμπειρία από τους υπολογιστές των Windows, οπότε αν κάνετε τη μετάβαση, είναι εύκολο να χαθείτε στο άπειρο. Το Mac διαχειρίζεται ένα πολύ φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας και είναι ένα ισχυρό λειτουργικό σύστημα παραγωγής πολυμέσων.

Οι υπολογιστές Mac συνδέονται απρόσκοπτα με τα iPhone, τα iPod, τα iPads και άλλα προϊόντα της Apple. Το Apple Support είναι επίσης πολύ περιεκτική για τα νέα προϊόντα της Apple.

Οι Mac είναι λιγότερο επιρρεπείς σε ιούς από έναν υπολογιστή με Windows, αλλά πρέπει να είστε επιφυλακτικοί.

Τα Windows μπορούν να εξομοιωθούν σε υπολογιστή Mac χρησιμοποιώντας το Boot Camp . Θα χρειαστείτε ένα έγκυρο αντίγραφο των Windows για να το κάνετε αυτό.

Οι υπολογιστές Mac είναι συνήθως ακριβότεροι από τους αντίστοιχους των Windows ή του Linux.

5. Κοιτάξτε για σύγχρονους φορητούς υπολογιστές Windows.

Τα netbooks / φορητοί υπολογιστές των Windows μπορούν να είναι αρκετά προσιτά και υπάρχουν πολλές επιλογές, συνοδευόμενα από ένα μεγάλο αριθμό κατασκευαστών για να ταιριάζουν σχεδόν σε κάθε ανάγκη ή επιθυμία. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα Windows, θα παρατηρήσετε ότι τα πράγματα φαίνονται αρκετά διαφορετικά τώρα. Ο Internet Explorer 10 περιλαμβάνει μια λειτουργία που μπορεί να σαρώσει ένα αρχείο για πιθανούς ιούς και κακόβουλα λογισμικά, προτού το κατεβάσει ένας χρήστης.

Σε αντίθεση με τους Mac, οι μηχανές Windows κατασκευάζονται από μια μεγάλη ποικιλία εταιρειών. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα ποικίλλει από φορητό υπολογιστή σε φορητό υπολογιστή. Είναι σημαντικό να εξετάσουμε τι προσφέρει κάθε κατασκευαστής όσον αφορά την τιμή, τα χαρακτηριστικά και την υποστήριξη και στη συνέχεια διαβάστε τις κριτικές και άλλες πηγές για πληροφορίες σχετικά με το πόσο αξιόπιστα είναι τα προϊόντα του κατασκευαστή.

Οι φορητοί υπολογιστές των Windows προσφέρουν συνήθως περισσότερες προσαρμόσιμες επιλογές σε ένα laptop.

6. Ρίξτε μια ματιά σε ένα Chromebook.

Εκτός από τις τρεις κύριες επιλογές λειτουργικού συστήματος, υπάρχουν κάποιες άλλες επιλογές εκεί έξω. Μία από τις πιο δημοφιλείς και αναπτυσσόμενες επιλογές είναι το Chromebook. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές εκτελούν το ChromeOS της Google, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές έχουν σχεδιαστεί για να είναι συνεχώς συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο και να έχουν συνδρομές σε ηλεκτρονικό χώρο αποθήκευσης με το Google Drive.

Υπάρχουν μόνο λίγα διαφορετικά μοντέλα διαθέσιμα στο Chromebook, όπως η HP, η Samsung και η Acer, ενώ η Google προσφέρει το πιο ακριβότερο Chromebook Pixel.

Το ChromeOS έχει σχεδιαστεί για να εκτελεί εφαρμογές ιστού της Google, όπως το Chrome, το Google Drive, τους Χάρτες Google και άλλα. Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές είναι οι πλέον κατάλληλοι για χρήστες που είναι ήδη αρκετά προσηλωμένοι στις υπηρεσίες της Google.

Τα Chromebook δεν μπορεί να εκτελέσει προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί για άλλο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων παιχνιδιών και προγραμμάτων παραγωγικότητας.

7. Δοκιμάστε τα λειτουργικά συστήματα σε φίλους πριν αποφασίσετε.

Μην διστάσετε να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, για παράδειγμα στα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να τα δοκιμάσει ή πάρτε μία γεύση σε υπολογιστές των φίλων σας. και επιλέξτε εκείνο που θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα και η χρήση του είναι φυσική με τον τρόπο λειτουργίας σας.

Βρείτε ποιο μέγεθος laptop – φορητού υπολογιστή σας ταιριάζει.

1. Σκεφτείτε το μέγεθος του φορητού υπολογιστή που συμβαδίζει καλύτερα με τις ανάγκες σας.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κλίμακες μεγέθους / βάρους για ένα φορητό υπολογιστή: το netbook, το laptop ή το desktop replacement. Αν και όλα αυτά εμπίπτουν στην ευρύτερη έννοια ενός “φορητού υπολογιστή”, η τελική χρηστικότητα τους διαφέρει και μπορεί να επηρεάσει την επιλογή σας.

Υπάρχουν αρκετά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται για το μέγεθος φορητού υπολογιστή: Βάρος, μέγεθος οθόνης, διάταξη πληκτρολογίου, απόδοση και διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Συνήθως θα βρείτε τα netbooks να είναι η φθηνότερη λύση, αλλά συνάμα και η χειρότερη από τις επιλογές, ενώ οι τακτικοί φορητοί υπολογιστές δίνουν και επιτυγχάνουν μια ισορροπία μεταξύ όλων των παραγόντων που ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

Η φορητότητα είναι μια σημαντική ανησυχία για τους φορητούς υπολογιστές. Η λήψη μεγαλύτερης οθόνης θα θυσιάσει το βάρος και τη φορητότητα. Εξετάστε το μέγεθος της τσάντας σας όταν κοιτάτε διαφορετικούς φορητούς υπολογιστές.

2. Αποφασίστε εάν θέλετε ένα netbook.

Τα Netbooks, επίσης γνωστά ως mini notebooks, ultrabooks ή ultraportables, είναι μικροί φορητοί υπολογιστές με φορητή μικρή οθόνη μεγέθους 7 “-13” / 17,79 εκατοστόμετρων. Αυτό έχει ένα συμπαγές μέγεθος, είναι ελαφρύ σε βάρος και είναι συνήθως κατάλληλο για να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απλή περιήγηση ή ελαφριά χρήση του Διαδικτύου, καθώς η μνήμη είναι μικρή. Δεδομένου ότι τα netbook τείνουν να μην έχουν τόσο μεγάλη μνήμη RAM όσο οι τυπικοί φορητοί υπολογιστές, η ικανότητά τους να εκτελούν εξελιγμένες εφαρμογές είναι περιορισμένη.

Το πληκτρολόγιο των netbooks θα είναι σημαντικά διαφορετικό από αυτό ενός φορητού υπολογιστή κανονικού μεγέθους. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε δοκιμάσει πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά, επειδή η πληκτρολόγηση θα σας κάνει να αισθανθείτε λίγο περίεργα.

Πολλά hybrid tablet με τη σύνδεση ενός φορητού πληκτρολογίου γίνονται αμέσως laptops. Αυτά έρχονται με αποσπώμενα πληκτρολόγια και έχουν συνήθως οθόνη αφής. Εξετάστε καλά το ζήτημα και αν διαπιστώσετε πως χρειάζεστε ένα tablet ή iPad, απλά το τελευταίο είναι ακριβότερο και κοστίζει περισσότερα χρήματα.

3. Δείτε για τυποποιημένους φορητούς υπολογιστές 13 “-15″ιντσών .

Αυτά έχουν μέγεθος οθόνης 13 “-15” / 33,3 εκατοστά (13,1 ίντσες) -38,1 εκατοστά (15,0 ίντσες). Έχουν μέτριο βάρος, είναι λεπτά και ελαφριά και είναι σε θέση να κρατούν μεγάλη μνήμη. Οι αποφάσεις σχετικά με τη χωρητικότητα ενός φορητού υπολογιστή εξαρτώνται από την προτίμησή σας ως προς το μέγεθος της οθόνης και την ποσότητα μνήμης RAM που νομίζετε ότι θα χρειαστείτε (δείτε την επόμενη ενότητα).

Οι φορητοί υπολογιστές έρχονται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη. Καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία, γίνονται πιο αδύνατα και ελαφρύτερα. Θα διαπιστώσετε ότι οι φορητοί υπολογιστές Mac δεν αντιστοιχούν απαραίτητα σε αυτές τις περιγραφές μεγέθους. Αν έχετε αποφασίσει για ένα Mac, εξετάστε τις ανάγκες φορητότητας κατά την εξέταση διαφορετικών μοντέλων.

4. Σκεφτείτε για έναν φορητό υπολογιστή 17 “-20” ιντσών.

Αυτά έχουν μέγεθος οθόνης 17 “-20” / 43,8 εκατοστά (17,2 ίντσες) -50,8 εκατοστά (20,0 ίντσες). Αυτά είναι μεγαλύτερα και βαρύτερα, έχουν πλήρη χαρακτηριστικά, και τείνουν να είναι δεσμευμένα για το γραφείο και δεν ενδείκνυνται πάντα για μεταφορά με σακίδιο. Αν και δεν είναι τόσο φορητό όσο και τα άλλα δύο, είναι κινητό όταν χρειάζεται και το πρόσθετο βάρος κατά τη μεταφορά του δεν είναι πραγματικά ένα μεγάλο ζήτημα για πολλούς ανθρώπους. Εάν δεν είστε σίγουροι για αυτό το μέγεθος, ζυγίστε τα θετικά και τα αρνητικά και πάρτε μία απόφαση.

Ορισμένοι φορητοί υπολογιστές αυτού του τύπου έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν σε περιορισμένο βαθμό, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε μια νέα κάρτα γραφικών.

Αυτοί οι φορητοί υπολογιστές είναι οι πλέον κατάλληλοι για λάτρεις παιχνιδιών.

Οι μεγαλύτερες φορητοί υπολογιστές θα έχουν κατά κανόνα πολύ μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ειδικά εάν εκτελείτε εντατικά προγράμματα όπως τα βιντεοπαιχνίδια.

5. Εξετάστε την ανθεκτικότητα και το περίβλημα του laptop.

Αποφασίστε αν προτιμάτε το εξωτερικό περίβλημα να είναι μεταλλικό ή πλαστικό. Σήμερα η επιλογή του περιβλήματος είναι ως επί το πλείστον θέμα προσωπικής προτίμησης, καθώς το βάρος κάθε εξωτερικού περιβλήματος είναι αρκετά παρόμοιο, και ορισμένοι μεταλλικοί φορητοί υπολογιστές δεν είναι βαρύτεροι από τους πλαστικούς. Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, το μεταλλικό περίβλημα είναι ίσως το καλύτερο για έναν φορητό υπολογιστή που μπορεί να χτυπήσει λίγο, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερο να ζητήσετε συμβουλές από το λιανοπωλητή σας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αν κάνετε επαγγελματικά ταξίδια σε μέρη που είναι κακοτράχαλα με το φορητό υπολογιστή, μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετο κάλυμμα προσαρμοσμένο για να το προστατεύσετε.

Εάν είστε επαγγελματίας σε κάποιον τομέα και έχετε απεριόριστη οικονομική δυνατότητα, τότε υπάρχει μια κατηγορία φορητών υπολογιστών που ονομάζεται Toughbooks, τα οποία τείνουν να είναι αρκετά ακριβά, αλλά ακόμη και να τα πατήσετε με το αυτοκίνητο ή να τα ψήσετε στο φούρνο δεν θα πάθουν τίποτα.

Έλεγχος των προδιαγραφών.

1. Ρίξτε μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε φορητού υπολογιστή.

Όταν αγοράζετε ένα φορητό υπολογιστή, καλό θα είναι να γνωρίζετε το υλικό που υπάρχει μέσα. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε σίγουροι ότι ο φορητός υπολογιστής έχει τις προδιαγραφές που χρειάζεστε.

2. Ελέγξτε την κεντρική μονάδα επεξεργασίας ή αλλιώς επεξεργαστής (CPU).

Υψηλότεροι αριθμοί σε επεξεργαστική ισχύ και πολλοί πυρήνες, μεταφράζεται συνήθως σε ταχύτερες εργασίες, οι πιο γνωστές μάρκες CPU είναι Intel και AMD, και τώρα η ARM. Να θυμάστε ότι αυτά τα στοιχεία επηρεάζουν άμεσα την ταχύτητα της απόδοσης του φορητού υπολογιστή σας.

Καθώς η τεχνολογία μετακινείται προς τα εμπρός, οι παλαιότεροι επεξεργαστές τείνουν να επιβραδύνονται με τον καιρό. Αν θέλετε να αγοράσετε Intel, αποφύγετε τα μοντέλα Celeron, Atom και Pentium , καθώς όλα αυτά είναι παλαιότερα τύπου. Αντ ‘αυτού, αναζητήστε τους CPU Core i3, i5 και i7. Αν αγοράζετε AMD, αποφύγετε τους επεξεργαστές της σειράς C ή E και αντίθετα αναζητήστε το A6 ή το A8.

3. Ελέγξτε την ποσότητα μνήμης (RAM).

Εξετάστε πόση μνήμη RAM θα ​​χρειαστείτε πραγματικά στη νέα μονάδα σας. Το ποσό της μνήμης RAM θεωρείται ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά για laptop. Συχνά η ποσότητα της μνήμης μπορεί να περιορίσει τις εφαρμογές που μπορείτε να εκτελέσετε. Οι μεγάλες εφαρμογές θα απαιτήσουν περισσότερη μνήμη για να τρέξουν. Σε γενικές γραμμές, όσο περισσότερη μνήμη έχετε, τόσο πιο γρήγορα θα τρέξει ο φορητός υπολογιστής.

Οι περισσότεροι τυποποιημένοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν συνήθως 4 gigabytes (GB) μνήμης RAM. Αυτό συνήθως επαρκεί για τους περισσότερους χρήστες. Τα Netbooks μπορούν να έρθουν με μόλις 512 megabyte (MB), αλλά αυτό γίνεται όλο και λιγότερο κοινό στοιχείο. Μπορείτε να βρείτε φορητούς υπολογιστές με 16 GB ή περισσότερα, αν και αυτό συνιστάται μόνο εάν εκτελείτε πολλαπλά προγράμματα μεγάλης μνήμης.

Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό να αποκτήσετε μια τεράστια μνήμη RAM όταν θα αγοράσετε ένα φορητό υπολογιστή, συχνά οι λιανοπωλητές βάζουν τεράστιες ποσότητες μνήμης RAM σε μια μονάδα για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι υποδεέστερα (βραδύτερος επεξεργαστής κ.λπ.) . Δεδομένου ότι είναι αρκετά εύκολο να αναβαθμιστεί η μνήμη RAM, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί το σημαντικότερο κριτήριο για ένα συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή.

4. Ελέγξτε τις δυνατότητες γραφικών.

Εάν παίζετε παιχνίδια, ελέγξτε τη μνήμη γραφικών. Θα πρέπει να έχετε μια κάρτα γραφικών με διακριτή μνήμη βίντεο για παιχνίδια 3D, αν και αυτό δεν είναι απαραίτητο για τα περισσότερα casual παιχνίδια. Μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών καταναλώνει επίσης περισσότερη ισχύ μπαταρίας.

5. Κοιτάξτε τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης.

Το εικονιζόμενο μέγεθος του σκληρού δίσκου είναι λίγο παραπλανητικό, αφού δεν λαμβάνει υπόψη το λειτουργικό σύστημα και τα προεγκατεστημένα προγράμματα. Συχνά, θα έχετε περίπου 40 GB λιγότερο από το διαθέσιμο διαθέσιμο ποσό που αναγράφεται στα χαρακτηριστικά.

Εναλλακτικά, οι SSD (Solid State Drives) προσφέρουν πολύ υψηλότερες επιδόσεις, χωρίς θόρυβο και εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αλλά έχουν πολύ μικρότερες χωρητικότητες (συνήθως 30GB έως 256GB τη στιγμή της γραφής) και κοστίζουν περισσότερο. Αν ψάχνετε για την καλύτερη δυνατή απόδοση, ένα SSD είναι απαραίτητος, αλλά πιθανώς θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο για πράγματα όπως βιβλιοθήκες μουσικής, φωτογραφιών και βίντεο.

6. Ελέγξτε τις διαθέσιμες θύρες.

Πόσες θύρες USB υπάρχουν για την προσθήκη των περιφερειακών σας; Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό πληκτρολόγιο και ποντίκι, θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο θύρες USB. Θα χρειαστείτε επίσης θύρες για εκτυπωτές, εξωτερικές μονάδες δίσκου, ακουστικά και πολλά άλλα.

Εάν θέλετε να συνδέσετε το φορητό σας υπολογιστή με την τηλεόρασή σας , βεβαιωθείτε ότι διαθέτει θύρα HDMI για την καλύτερη δυνατή σύνδεση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια θύρα VGA ή θύρα DVI για να συνδεθείτε στην τηλεόραση.

7. Ελέγξτε τις οπτικές μονάδες του φορητού υπολογιστή.

Εάν θέλετε να εγγράψετε CD και να εγκαταστήσετε λογισμικό από δίσκους, θα χρειαστείτε μια μονάδα DVD. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας δεν διαθέτει, μπορείτε πάντα να αγοράσετε μια εξωτερική μονάδα DVD και θα τη συνδέσετε, όταν χρειάζεται. Οι μονάδες Blu-ray είναι τώρα βασικές επιλογές σε πολλούς φορητούς υπολογιστές. Αν θέλετε να έχετε τη δυνατότητα αναπαραγωγής ταινιών Blu-ray, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια μονάδα Blu-ray (μερικές φορές αποκαλείται BD-ROM) αντί για μονάδα DVD.

8. Αναζητήστε τη σωστή ανάλυση οθόνης .

Όσο υψηλότερη είναι η ανάλυση σας, τόσο περισσότερο περιεχόμενο μπορείτε να χωρέσετε στην οθόνη σας. Οι εικόνες θα είναι ευκρινέστερες σε υψηλότερη ανάλυση. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές μεσαίας εμβέλειας έρχονται με ανάλυση 1366 x 768. Αν ψάχνετε για μια πιο ευκρινή εικόνα, βρείτε έναν φορητό υπολογιστή με οθόνη 1600 x 900 ή 1920 x 1080. Αυτά είναι συχνά διαθέσιμα μόνο στους φορητούς υπολογιστές μεγαλύτερου μεγέθους.

Ρωτήστε πώς λειτουργεί η οθόνη του φορητού υπολογιστή κάτω από το φως του ήλιου. οι φθηνότερες οθόνες παρουσιάζουν πρόβλημα στην όραση στο εξωτερικό φως, καθιστώντας τη “φορητότητα” τους λίγο λιγότερο χρήσιμη για εσάς.

9. Ελέγξτε τις δυνατότητες Wi-Fi.

Το laptop πρέπει να συνοδεύεται από Wi-Fi. Σχεδόν όλοι οι φορητοί υπολογιστές έχουν ενσωματωμένες ασύρματες κάρτες, επομένως αυτό συνήθως δεν αποτελεί ανησυχία πια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Dreamgirls: Music From the Motion Picture

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166